Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Over ons

Op Oneindig Noord-Holland beleef je de geschiedenis van jouw provincie. Wij zijn een online platform waarop je elke dag de spannendste historische verhalen en het laatste erfgoednieuws leest. Ook vind je bij ons leuke culturele uitjes in Noord-Holland en video’s over vroeger. Met onze historische kalender en interactieve verhalenkaart kun je precies zien wat er allemaal in het verleden is gebeurd. De nieuwsbrief bezorgt dit erfgoed wekelijks bij je thuis. Zo brengen we de geschiedenis van Noord-Holland tot leven.

In samenwerking met verschillende musea, archieven, historische verenigingen en andere culturele instellingen waarborgt Oneindig Noord-Holland het voortbestaan van kennis en verhalen over het Noord-Hollands erfgoed. Die verbinding zoeken we niet alleen online, maar ook in de provincie. De redactie is regelmatig te vinden bij tentoonstellingen, open monumentendagen, historische festivals en andere culturele evenementen.

Redactieleden Judith van Amelsvoort (links) en Sarah Remmerts de Vries (rechts) tijdens de Verjaardag van Haarlem in het Noord-Hollands Archief, 2022.

Redactie

Oneindig Noord-Holland is voortgekomen uit het project Oneindig Noord-Holland van de provincie Noord-Holland in 2011. Twee jaar later is het project verzelfstandigd in een stichting, die vervolgens zes jaar lang het bestuur over Oneindig Noord-Holland heeft gevoerd. Vanaf 2019 horen wij bij het Noord-Hollands Archief. De provincie Noord-Holland maakt de activiteiten van Oneindig Noord-Holland mogelijk met een jaarlijkse subsidie. Het bezoek- en postadres bevindt zich in de voormalige Janskerk aan de Jansstraat 40 te Haarlem.

De redactie van Oneindig Noord-Holland wordt gevormd door kunsthistoricus Judith van Amelsvoort en publiekshistoricus Sarah Remmerts de Vries. Beiden hebben een achtergrond in de culturele sector en zijn in het verleden werkzaam geweest voor onder meer het Rijksmuseum Amsterdam, het Amsterdam Museum en het Nederlands Vestingmuseum. Judith en Sarah weten als geen ander hoe ze historische kennis kunnen overdragen aan het publiek.

Onze vaste vrijwilliger Arnoud van Soest schrijft sinds 2014 voor Oneindig Noord-Holland. Interviews, verhalen, historisch nieuws: trouwe bezoekers hebben al vele berichten van zijn hand kunnen lezen. Volg jij ons al langere tijd? Test dan nu je kennis over de geschiedenis van Noord-Holland in de Geweldige ONH Geschiedenis Quiz!

Publicaties

De verhalen van Oneindig Noord-Holland worden regelmatig herplaatst in historische tijdschriften. Graag delen we met onze lezers waar onze artikelen de afgelopen jaren verschenen zijn.

2024

 

2023

 

2022

 

2021

 

2020

 

Jaarverslagen

Jaarverslag 2020 (pdf) / Jaarverslag 2020 (visueel)
Jaarverslag 2021 (pdf) / Jaarverslag 2021 (visueel)
Jaarverslag 2022 (pdf) / Jaarverslag 2022 (visueel)
Jaarverslag 2023 (pdf)