Activiteiten

Sint trakteert: gratis naar de Halve Maen

Op zaterdag 16 november komt Sint Nicolaas aan in Hoorn. Hij wordt begeleid door de Hoornse zeevaardersvloot onder aanvoering van de Halve Maen. Vanwege zijn verjaardag trakteert de Sint iedereen in Nederland op gratis toegang tot de Halve Maen in de weekenden van 16 november tot en met 8 december.

>

Lezingen: behangselschilder Willem Uppink (1767-1849)

In het kader van het twintigjarig bestaan als woonhuismuseum organiseert het Honig Breethuis te Zaandijk in samenwerking met Huis de Visscher in Amsterdam en de bewoners van het pand Lagedijk 110 een cyclus van zeven lezingen rondom de Amsterdamse behangselschilder Willem Uppink (1767-1849).

>

Gezellige decembermaand bij Huis van Hilde

De laatste maand van het jaar is inmiddels aangebroken. Ook bij Huis van Hilde sluiten we het jaar met een mooie knaller af: met een Sinterklaasworkshop, een nieuwe Vondst van de Maand en een Kerstvakantie bomvol leuke activiteiten in Ridderlijke sferen.

>

Wandeling door historisch Huizen

Het Huizer Museum biedt op zaterdag 14 december a.s. de mogelijkheid om met een ervaren gids een heerlijke winterse wandeling te maken door het prachtige, authentieke gedeelte van Huizen.

>

Amsterdam in gesprek: Exil-fotografen in Amsterdam

Amsterdam in gesprek is de historische zondagmiddagsalon in het Stadsarchief. Elke eerste en derde zondag van de maand worden spraakmakende gastsprekers geïnterviewd over onderwerpen uit de Amsterdamse geschiedenis of een actueel onderwerp wordt in historisch perspectief geplaatst.

>

Themamiddag: 125 jaar ANDB

Tijdens deze themamiddag kunt u kennismaken met de roemruchte geschiedenis van de Algemene Nederlandse Diamantbewerkersbond, die 125 jaar geleden werd opgericht.

>

Fietsexcursie door Schalkwijk

Bij de tentoonstelling Schalkwijk Belicht heeft Museum Haarlem een verrassende fietsexcursie ontwikkeld voor jong en oud. Wie mee wil doen, kan zich nu al inschrijven via de website van Museum Haarlem.

>

Kerstconcert Hoorns Kamerkoor in Westfries Museum

Het Hoorns Kamerkoor verzorgt zondagmiddag 15 december in het Westfries Museum opnieuw twee keer een kerstconcert. Het twintig leden tellende gezelschap onder leiding van Arnold Bakker staat garant voor een intiem, traditioneel kerstconcert in de prachtige 17e-eeuwse Schutterijzaal.

>

Tien keer Scrooge in Westfries Museum

Van vrijdag 20 tot en met vrijdag 27 december brengt het Westfries Museum tien keer de traditionele Srooge-voorstelling naar het wereldberoemde kerstverhaal van Charles Dickens.

>

Kerstival bij Museum Het Schip

Tijdens de kerstvakantie staat Museum Het Schip in het teken van het Kerstival. Er zijn dan lezingen over de Duitse architect Bruno Taut en verschillende workshops voor kinderen. Op Tweede Kerstdag kun je deelnemen aan de wandeling Diamanten van Zuid over Plan Zuid van de architect Berlage.

>

Zuiderzeelicht in Enkhuizen

Na het succes van vorig jaar vindt deze winter alweer de derde editie van Zuiderzeelicht plaats. Niemand minder dan acteur en regisseur Frank Lammers vertelt tet spannende volksverhaal over de scheepskapitein van Enkhuizen.

>