Activiteiten

Kruiswegwandeling langs Volendammer erfgoed

Ook dit jaar kan men in de periode tussen Aswoensdag en Pasen weer de Kruiswegwandeling maken door Volendam. De wandeling voert langs 150 jaar oude religieuze schilderijen, die de lijdensweg van Jezus Christus afbeelden.

>

Openbare restauratie: De ruïnes van Palmyra

Van 19 maart tot en met 19 mei wordt het meer dan 4 meter brede schilderij ‘De ruïnes van Palmyra’ voor het oog van bezoekers gerestaureerd. Je bent welkom om te komen kijken!

>

Openbare restauratie: Schuttersstuk Alkmaar

Tussen 23 maart en 10 juni restaureert het Stedelijk Museum Alkmaar een schuttersstuk Caesar van Everdingen op zaal. Elke woensdag, donderdag en vrijdag kunnen bezoekers met de restauratoren meekijken.

>

Historisch Café: Haarlem Filmstad

Op maandag 25 maart organiseert het Noord-Hollands Archief een Historisch Café, met als thema ‘Haarlem Filmstad’. Het Historisch Café vindt plaats in de voormalige Janskerk in Haarlem.

>

Lezing: De Amsterdamse School

Op 28 maart vindt er een lezing over de architectuur van de Amsterdamse School plaats bij Vereniging Oud Monnickendam.

>

Op pad in de Tuinstad: Overtoomse veld

Op zaterdag 30 maart organiseert het Van Eesteren Museum in Amsterdam weer een stadswandeling. Deze keer staat tuinstad Overtoomse Veld centraal, een wijk ontstaan in de periode van wederopbouw.

>

Lezing: De bronstijd in West-Friesland

Op donderdag 4 april geeft Rob van Eerden een lezing over de bronstijd van West-Friesland in Europees perspectief. De lezing vindt plaats in Huis van Hilde te Castricum.

>

Erfgoedwandeling door Zaandijk

Op zondagmiddag 7 april 2019 wordt er weer een begeleide wandeling door Zaandijk georganiseerd door het Honig Breethuis. De tocht start om 13.30 uur vanuit het museum en voert langs tal van monumenten aan de Lagedijk.

>

Theaterlezing: De Verwonderingh

Op vrijdag 12 april verzorgt rasverteller Ad Geerdink in schouwburg Het Park in Hoorn een theaterlezing over de Gouden Eeuw. Ondersteund met oogstrelende animaties en 17e -eeuwse live muziek neemt hij zijn publiek mee naar de tijd waarin Hoorn en Enkhuizen zich ontwikkelden tot wereldsteden.

>

Themaochtend: de Hollandse Waterlinie

Op 16 april geeft Martin Luif van het Nederlands Vestingmuseum in Naarden een themaochtend over de Hollandse Waterlinie: water, aarde en steen.

>

Instaprondleiding: Ets Haim

Op 16 april vindt er een instaprondleiding plaats door de oude bibliotheek Ets Haim in Amsterdam, een stukje joods erfgoed.

>

Themaochtend: Loosdrechts porselein

Op 17 april houdt conservator Rik van Weegen van Kasteel Sypesteijn de themaochtend ‘Wie was De Mol: ambities in Hollands porselein’ in Loosdrecht.

>