Activiteiten

Openbare restauratie: de ruïnes van Palmyra

Van 19 maart tot en met 19 mei wordt het meer dan 4 meter brede schilderij ‘De ruïnes van Palmyra’ voor het oog van bezoekers gerestaureerd. Je bent welkom om te komen kijken!

>

Schermerhorn: óók een familie

Schermerhorn is door de jaren heen een soort bedevaartplaats voor Amerikaanse Schermerhorns geworden. Een nieuw project maakt dit inzichtelijk.

>

Meivakantie: bronstijd en Romeinen

Huis van Hilde pakt in de meivakantie uit met een feestprogramma vol activiteiten. Kinderen kunnen aan de hand van Julia leren over de bronstijd.

>

Lezing: Indische schilderkunst in het Westfries Museum

Op vrijdagmiddag 3 mei geeft kunsthistoricus Jim van der Meer Mohr een lezing over Indische Kunst in het Westfries Museum in Hoorn. De lezing sluit aan bij de tentoonstelling Indisch Palet die tot en met 10 juni in het museum is te zien.

>

Stadswandeling door Oud Monnickendam

Heb je altijd al meer willen leren over de historie van Monnickendam? Loop dan in het voorjaar en de zomermaanden mee met een stadsgids door het oude centrum.

>

Amsterdam in gesprek: de eeuw van Gisèle

Een gesprek met Annet Mooij, biograaf van Gisèle d’Ailly- van Waterschoot van der Gracht en auteur ‘De eeuw van Gisèle’ in het Stadsarchief Amsterdam.

>

Concert: middeleeuwse klanken in het museum

Elke eerste zondag van de maand kunt u genieten van een concert met middeleeuwse snaarinstrumenten, uitgevoerd door Maisa van der Kolk in Waterlandsmuseum de Speeltoren te Monnickendam.

>

Lezing: wandelen met Rembrandt

Duik op drie zaterdagen in april en mei samen met de conservatoren van het Rembrandthuis dieper in Rembrandts sociale leven.

>

Varen langs stolpen

Altijd al meer willen weten over de bijzondere Hollandse stolpboerderijen? Ga dan mee op de vaartocht van de Boerderijenstichting Noord-Holland!

>

Lezing: Park Meerwijk in Bergen

Op zondag 19 mei geeft Amsterdamse school deskundige Jan Tromp een lezing over Park Meerwijk in Bergen. De lezing vindt plaats in Museum Het Schip te Amsterdam.

>

Theatervoorstelling: Brand in Mokum

‘Brand in Mokum’ is een ode aan Amsterdam. Een swingende muziekvoorstelling van Grey Vibes over de sores in de jaren ’60 en ‘70. Amsterdammers vertellen over het rebelse Amsterdam, van Provo tot kraker en alles daartussen.

>

Kaeskoppenstad: historisch festijn in Alkmaar

Kaeskoppenstad is het jaarlijke historische festijn in de oude binnenstad van Alkmaar. Ontmoet historische figuren, leef je uit in het Kaesino of ga naar de KaeskopKinderKermis, waar voor zowel jong als oud wat te doen is.

>

Open Tuinen Dagen: kunst in de Grachtentuin

Tijdens het derde weekend van juni openen circa 30 tuinen van zowel particulieren als instellingen in Amsterdam hun deuren weer voor het publiek. Het thema van 2019 is ‘Kunst in de Grachtentuin’.

>

Aalsmeer Flower Festival: twee musea tussen de bloemen

Zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019 wordt de zesde editie van Aalsmeer Flower Festival gehouden. Het evenement vindt dit jaar plaats bij twee musea: tuinbouwmuseum de Historische Tuin en het nieuwe Flower Art Museum.

>