Activiteiten

Stadswandeling door Oud Monnickendam

Heb je altijd al meer willen leren over de historie van Monnickendam? Loop dan in het voorjaar en de zomermaanden mee met een stadsgids door het oude centrum.

>

Concert: middeleeuwse klanken in het museum

Elke eerste zondag van de maand kunt u genieten van een concert met middeleeuwse snaarinstrumenten, uitgevoerd door Maisa van der Kolk in Waterlandsmuseum de Speeltoren te Monnickendam.

>

Wandeling door historisch Huizen

In de zomermaanden organiseert het Huizer Museum elke tweede en vierde zaterdag van de maand een wandeling door het historische hart van Huizen. Na afloop is er gelegenheid om de twee tentoonstellingen in het museum te bezoeken.

>

Waterlandse Poldertocht

Op zondag 30 juni vindt de vierde editie van de Waterlandse Poldertocht plaats, die voert langs dorpjes, weilanden en dijken op het Waterlandse platteland. De tocht start bij melkveehouderij Dobber in Zuiderwoude.

>

Gratis rondleiding: Comenius Mausoleum

Veel mensen kennen het Comenius Museum in Naarden wel van naam, maar zijn er nog nooit binnen geweest. Om u te helpen deze stap te zetten, organiseert het Comenius Museum iedere eerste zondag van de maand een gratis rondleiding in het Mausoleum.

>

Rondleiding: bijzondere bibliotheken

Op 10 juli vindt er een combinatie van rondleidingen plaats door twee bijzondere bibliotheken van Amsterdam: de oude Joodse bibliotheek Ets Haim en de Bibliotheca Philosophica Hermetica Collectie van de Embassy of the Free Mind.

>

De Grote Amsterdam Quiz

Meld je aan voor dé quiz over Amsterdam, op zaterdagmiddag 13 juli in De Nieuwe Kerk!

>

Rembrandt Art Festival

Op maandag 15 juli, Rembrandts 413e verjaardag, vindt het Rembrandt Art Festival plaats in de Jodenbreestraat en Sint Antoniebreestraat te Amsterdam.

>

Fortenfestival

Van 7 tot en met 15 september vindt het jaarlijkse Fortenfestival plaats, waarbij je forten, kastelen en vestingsteden in het Waterlinielandschap kunt bezoeken.

>

Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag 2019 openen meer dan 4.000 monumenten door heel Nederland hun deuren voor publiek. Voor jong en oud, van muziek tot rondleidingen. Er is altijd wat te doen.

>