Activiteiten

Diamantwandelingen door joodse buurt

In het kader van de tentoonstelling Amsterdam Diamantstad organiseert het Joods Cultureel Kwartier in oktober vier zondagse wandelingen door de joodse buurt van Amsterdam. De wandelingen staan in het teken van de Amsterdamse diamantindustrie.

>

Lezing: Visserij in Huizen

Woensdag 23 oktober vertelt Frans Kolk, Stichting Huizer Botters, in het kader van de reizende Zuiderzee-tentoonstelling ‘Boten bij de Vis’, over de historie en de ontwikkelingen van de Huizer visserij tot de aanleg van de Afsluitdijk.

>

Lezing: De ziekenhuizen van Purmerend

Op woensdag 23 oktober kun je een lezing bijwonen over de geschiedenis van de ziekenzorg in Purmerend. De lezing vindt plaats in restaurant Spijkerman aan de Neckerdijk.

>

Verjaardag van Amsterdam

Amsterdam wordt dit jaar 744 jaar en in het Stadsarchief is van alles te doen. Hans Sibbel zal het Tolprivilege onthullen en een Verjaardagswens uitspreken. Daarna staat voor alle bezoekers een traktatie klaar.

>

Nacht van de Geschiedenis

Over gevaarlijke vrouwen, mannelijke vrouwen, vrouwelijke mannen, homoseksualiteit, transgenders, moederschap, activisme en nog veel meer.

>

Museumnacht Amsterdam

Op zaterdag 2 november vindt de jubileumeditie plaats van de Museumnacht Amsterdam. Het belooft weer een spectaculair avondje uit te worden!

>

Instaprondleiding Ets Haim

Op maandag 4 november kun je weer deelnemen aan een instaprondleiding door Ets Haim, de oudste nog functionerende joodse bibliotheek ter wereld, gevestigd in de Portugese Synagoge te Amsterdam.

>

NHM vertelt: Luise Jacobs

Op zondag 10 november kun je de nieuwste editie van NHM vertelt bijwonen, waarin Luise Jacobs (1933) haar herinneringen deelt aan de Tweede Wereldoorlog. De lezing vindt plaats in het Nationaal Holocaust Museum te Amsterdam.

>

Amsterdam Art Weekend

Amsterdam is al sinds de 17e eeuw een internationaal centrum voor vernieuwende kunstproductie. Met haar liberale klimaat en ontvankelijkheid voor experimenten oefent ze grote aantrekkingskracht uit op kunstenaars van over de hele wereld. Amsterdam Art Weekend zet de hedendaagse kunst op de kaart.

>