Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Dit zijn de meest gelezen artikelen van 2020

Rondreizen door de provincie op zoek naar bijzondere verhalen was er voor Oneindig Noord-Holland dit jaar niet bij. Toch bleven de verhalen binnenstromen en trok het verhalenplatform bijna veertig procent meer bezoekers dan in 2019. De meest gelezen verhalen van 2020, lees je hier.

2020 in cijfers

In totaal bezochten 308.710 unieke bezoekers  in 2020 het verhalenplatform Oneindig Noord-Holland, die samen goed waren voor 614.402 paginaweergaven. Een flinke toename ten opzichte van 2019, toen 222.083 unieke bezoekers de website wisten te vinden. Ondanks het sluiten van de musea en andere erfgoedlocaties in de provincie, is de interesse in het erfgoed van Noord-Holland groot.

De verhalen van 2020

Naast het laatste erfgoednieuws en de erfgoedactiviteiten, werden de verhalen op de website gelezen. In 2020 zijn er 123 nieuwe verhalen op de website geplaatst. De verhalen die inspeelden op de actualiteit, met de coronacrisis met stip op een, werden goed gelezen. Ook artikelen met een dramatisch thema waren populair. Gedeelde smart is halve smart, of het nou in het verleden is gebeurd of niet. Toen de musea weer sloten, gingen de bezoekers over op de ‘Frisse neus halen’-verhalen van het thema Tours voor Thuis die vanaf de luie stoel of te voet te volgen waren.

Top 10 meest gelezen artikelen:

1. Spaanse Griep zorgt voor onhoudbare situatie
2. Schepelingen in quarantaine op Wieringen
3. Een wachtkamer voor krankzinnigen
4. Vondelingen typeerden de armoede in Amsterdam
5. Frisse neus halen: code groen in Ankeveen
6. Schatten uit het riool: een gouden keelknoop uit Hoorn
7. Drama op Wieringen
8. Kolven in de oudste herberg van de Zaanstreek
9. Eerste naaktstrand van Nederland bij Callantsoog
10. Frisse neus halen langs de Amstel: Van vliedende zorgen naar de kalfskop

Als redactie zijn we trots op de groeiende bezoekerscijfers en de mooie nieuwe verhalen. Dit lukt niet zonder onze (gast-)schrijvers en partners die met hun verhalen bijdragen aan de verhalendatabase van de website. Ook danken we onze lezers voor de leuke reacties op onze social media en interessante berichten die we van hen in onze mailbox ontvangen. Samen zorgen we ervoor dat de verhalen van Noord-Holland levend en actueel blijven.

Een detail van de verhalenkaart van Oneindig Noord-Holland. Bron: Oneindig Noord-Holland.

Tekst: Redactie Oneindig Noord-Holland.

 

Publicatiedatum: 08/01/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.