Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Oneindig Noord-Holland in 2021

Elk jaar is het een flinke klus, maar ook de cijfers verdienen een verhaal. Op Oneindig Noord-Holland verbeelden we ons jaarverslag in een kleurrijke illustratie. Want zo'n bewogen jaar als 2021 verdient wel wat extra aandacht.

2021 in cijfers

In totaal bezochten 359.750 unieke bezoekers in 2021 het verhalenplatform Oneindig Noord-Holland. Een flinke toename van wel 51.040 bezoekers ten opzichte van 2020. Hieruit blijkt dat ondanks de coronacrisis en het tijdelijk sluiten van musea en andere erfgoedlocaties, de interesse in het erfgoed van Noord-Holland groot is.

In het afgelopen jaar zijn er 108 nieuwe verhalen geschreven, 325 nieuws artikelen verschenen en 285 activiteiten geplaatst. De tien best gelezen verhalen van 2021 vind je hier. Ook zijn we begonnen om vaker (om de twee dagen) nieuwe video’s te plaatsen. In 2021 zijn er 122 video’s toegevoegd.

Nieuw in 2021

Oneindig Noord-Holland heeft een nieuwe kaart vol verhalen gelanceerd, waarop je precies kunt zien wat zich vroeger overal heeft afgespeeld. In het afgelopen jaar heeft de redactie 2.754 verhalen gekoppeld aan de kaart (nog slechts 10% te gaan: 291 verhalen zonder Gps-locatie).

Oneindig Noord-Holland is al enkele jaren een bekende op social media platforms Instagram (1.061 volgers), Facebook (6.332 volgers) en Twitter (3.666 volgers). Vanaf augustus 2021 zijn we ook te vinden op Pinterest (14 volgers).

Op onze themapagina zijn drie bijzondere thema’s toegevoegd: Religie, Tradities en Liefde. Daarnaast is er een nieuwe serie verhalen over Bijzondere (bij)namen verschenen. We hebben nieuwe onderwerpen onderzocht, waaronder geuren, geluiden en dialecten. Oude én nieuwe verhalen hebben we bekeken met oog voor diversiteit en inclusiviteit. Daarnaast hebben we hard gewerkt om de website toegankelijker te maken, door onder andere het reactiesysteem (onder elk verhaal) gebruiksvriendelijker te maken.

Naast onze succesvolle wekelijkse nieuwsbrief, verschijnt er vanaf het najaar 2021, speciaal voor historische verenigingen, elk kwartaal een extra nieuwsbrief.

In 2021 gingen we van 517 naar 1068 abonnees voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief. Ter ere van de 1000ste abonnee hadden we een winactie op social media gezet.

Als redactie zijn we trots op de groeiende bezoekerscijfers en de mooie nieuwe verhalen. Dit lukt niet zonder onze (gast-)schrijvers en partners die met hun verhalen bijdragen aan de verhalendatabase van de website. Ook danken we onze lezers voor de leuke reacties op onze social media en interessante berichten die we van hen in onze mailbox ontvangen. Samen zorgen we ervoor dat de verhalen van Noord-Holland levend en actueel blijven.

Illustratie: Judith van Amelsvoort, Redactie Oneindig Noord-Holland. Klik om te vergroten!

Tekst: Redactie Oneindig Noord-Holland.

Publicatiedatum: 14/01/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.