Nieuws

Teylers toont betoverend mooie aquarellen

Een tentoonstelling over planten lijkt saai, behalve als je botanische meesterwerken van Frans en Ferdinand Bauer kunt bekijken in het Haarlemse Teylers Museum.

>

Rembrandthuis belicht Rembrandts netwerk

De eerste tentoonstelling van Het Rembrandtjaar vindt plaats op de plek waar hij woonde en werkte: Het Rembrandthuis in Amsterdam. De expositie belicht zijn sociale netwerk.

>

Groet van Jan-Simon Minkema

Op de eerste dag van de Poëzieweek 2019, op Gedichtendag om precies te zijn, plaatsen wij poëzie van eigen Noord-Hollandse bodem. Acteur, schrijver, dichter, verteller en woonkunstenaar Jan-Simon Minkema koos op ons verzoek een prachtig gedicht uit eigen oeuvre.

>

Comenius en onderwijs door kinderogen

De internationale tentoonstelling ‘School! Kunst uit de klas: Comenius en onderwijs door kinderogen’ geeft een opmerkelijk inzicht in de talenten van kinderen en hun kijk op het schoolleven.

>

Die Port van Cleve in Stadsarchief Amsterdam

Van bierbrouwerij, naar bierhuis, naar eethuis en hotel: Die Port van Cleve heeft heel wat ontwikkelingen meegemaakt in ruim vier eeuwen. Sinds kort is het archief van dit hotel te vinden in de Archiefbank van Stadsarchief Amsterdam.

>

Tekeningen Henk Tol langer te zien

De interesse in de pentekeningen en gouaches van Henk Tol in Museum In ’t Houten Huis is groot. Reden genoeg om het publiek de mogelijkheid te bieden de komende zondagmiddagen nog te genieten van het herkenbare werk in het polderlandschap rond de Schermer, Beemster en de Eilandspolder.

>

Vacature: ONH zoekt redacteur!

Oneindig Noord-Holland zoekt voor haar kantoor in Haarlem een

Redacteur, met affiniteit voor cultureel erfgoed

(voor 2 dagen per week)

>

Zelden getoond werk Rembrandt in Rembrandthuis

Het Amsterdamse Rembrandthuis, het enige huis van Rembrandt dat open is voor publiek,
besteedt in 2019 volop aandacht aan het feit dat de grote meester in 2019 precies 350 jaar geleden
is overleden.

>