Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Nieuwe dorpsfilm over Kwadijk

In het kader van haar zestigjarig bestaan (2023) heeft Oud-Quadyck een nieuwe dorpsfilm laten maken, 'Kwadijk rond 2023', die 30 april in de Kwadijker kerk wordt vertoond.

De film is mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds en is geproduceerd door CameraMantel uit Purmerend onder begeleiding van Peter Lensselink namens Oud-Quadyck. Cameraman Darryl Mantel en Isabel Bolderink hebben gedurende ongeveer een jaar gefilmd, ook met een drone, en dat maakt de film extra bijzonder.

Beeld uit de dorpsfilm ‘Kwadijk rond 2023’. Via Oud-Quadyck.

Naast dorpsbeelden vertellen vele Kwadijkers over bijvoorbeeld hun bedrijf, werk of andere betrokkenheid bij Kwadijk. Enkele voorbeelden: Angela Koning nam ruim 30 jaar geleden de boerderij van haar vader over, net als Nico Jonk. Hij vormde het loonbedrijf van zijn vader om tot een bedrijf, gericht op weg- en waterbouw. Wandelaars en fietsers zijn van harte welkom in het Rustpunt van de familie Van Ee. Bezoekers van B&B Het Kwadijkerbos mogen gebruikmaken van het door Staatsbosbeheer in opdracht van de vorige eigenaar, de heer Roggeveen aangelegde bos. Veel aandacht voor de voetbalvereniging met kantine waar allerlei activiteiten plaatsvinden, waaronder wekelijks op vrijdagavond de Smulkantine. In de kerk zijn verscheidene activiteiten gefilmd en Ben Brugge laat het Kwadijkervlot zien. Kunstschilder Marc Vaarzon Morel toont zijn werk en burgemeester Lieke Sievers opent de nieuwe brandweerkazerne. Greet Vlaanderen bedient al ruim twintig jaar de brug over de Purmerringvaart. Bart Haan stookt het smidsvuur op en geeft een demonstratie smeden en Gerrit Dirksen geeft uitleg over het watergemaal van polder de Zeevang. Het zijn enkele voorbeelden van de gevarieerde film die een prachtig tijdsbeeld van Kwadijk laat zien. Het is de vierde dorpsfilm die Oud-Quadyck aan haar beeldcollectie heeft toegevoegd. Wie belangstelling heeft in de eerdere films kan ze eventueel aanschaffen op 30 april in de kerk.

Beeld uit de dorpsfilm ‘Kwadijk rond 2023’. Via Oud-Quadyck.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 30 april, aanvang 20:00 uur
Locatie: kerk Kwadijk
Entree: gratis voor leden/donateurs en medewerkers aan de film; overige bezoekers: € 3,- p.p.
Vooraf reserveren: info@oud-quadyck.nl of 06 4476 4642 (Peter Lensselink).

Informatie: www.oud-quadyck.nl / info@oud-quadyck.nl

Publicatiedatum: 23/04/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.