Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder ontvangt Europees Erfgoedlabel 

De verborgen schuilkerk Museum Ons' Lieve Heer op Solder uit Amsterdam krijgt een Europees Erfgoedlabel. Dat heeft de Europese Commissie op donderdag 11 april jl. bekendgemaakt.

Op woensdag 17 april 2024 neemt Ons’ Lieve Heer op Solder, tijdens de Award Ceremonie in Antwerpen, de Erfgoedlabel officieel in ontvangst. Het Museum Ons’ Lieve Heer op Solder mag deze titel in ontvangst nemen vanwege hun burgerschapsprogramma ‘Voices of Tolerance’ voor het vmbo- en mbo-onderwijs. Hierin gaan ze met scholieren in gesprek over tolerantie en een religieus diverse samenleving.

Met de toevoeging van Ons’ Lieve Heer op Solder zijn er nu vijf Nederlandse Erfgoedlocaties met een Europees Erfgoedlabel, namelijk:

  • Kamp Westerbork
  • Vredespaleis
  • Verdrag van Maastricht
  • Koloniën van Weldadigheid
  • Ons’ Lieve Heer op Solder

Beeld: ©Ons’ Lieve Heer op Solder / Rebekka Mell

Het Europees Erfgoedlabel

Het label wordt toegekend aan bijzondere erfgoedlocaties, die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis, cultuur en ontwikkeling van de EU. Daarbij gaat het ook om de educatieve functie.

Het Europees Erfgoedlabel is een initiatief van de Europese Commissie en kent deze titel aan Europese erfgoedlocaties toe. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed coördineert het Europees Erfgoedlabel in Nederland. DutchCulture verzorgt de communicatie over het Erfgoedlabel in Nederland en begeleidt de nominaties.

De volgende selectieronde vindt plaats in 2025. De deadline voor de nationale voorselectie is 1 oktober 2024.

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Publicatiedatum: 16/04/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.