Hildo Krop Tour door Amsterdam-Zuid

De Hildo Krop tour leert u alles over de gevelbeelden in Amsterdam Zuid. Stadsbeeldhouwer Hildo Krop staat centraal, maar ook zijn tijdgenoten komen uitgebreid aan de orde in deze anderhalf uur durende wandeling door de stad.

Elke zaterdag en zondag vanaf 6 juni 2020 biedt ArtZuid een laagdrempelige instaprondleiding langs de gevelbeelden van Plan Zuid van Berlage aan. De rijkdom aan beeldhouwkunst in openbare ruimte is hier gigantisch, wie een beetje oplet, ziet het overal! Hildo Krop eist duidelijk de hoofdrol op, maar ook zijn tijdgenoten hebben prachtige opdrachten uitgevoerd voor particuliere opdrachtgevers in Plan Zuid. Iedereen is welkom om mee te doen aan de instaprondleiding en inschrijven kan ter plekke of online. Kom ook langs en laat u verrassen door de verhalen achter de beelden in Amsterdam-Zuid. De wandeling duurt circa anderhalf uur en wordt gegeven door een professionele kunsthistorische rondleider.

Stadsbeeldhouwer Hildo Krop aan het werk. Via ArtZuid.

Praktisch

Data: Van 6 juni t/m 5 juli 2020 (zie een compleet overzicht hieronder). Elke zondag om 13:00 een NEDERLANDSE editie.Verzamelen uiterlijk 10 minuten van te voren. De ENGELSE edities zijn komen te vervallen.
Vertrekpunt: Apollo House, kruising Apollolaan en de Stadionweg, Amsterdam Zuid.
Kosten: €18. Inschrijven en afrekenen kan zowel ter plekke (contant) als online.
Aanmelden: via de website

  • NED tour (zondag 7 juni 2020)
  • NED tour (zondag 14 juni 2020)
  • NED tour (zondag 21 juni 2020)
  • NED tour (zondag 28 juni 2020)
  • NED tour (zondag 5 juli 2020)

Aangezien we de tours maar 5 weekenden kunnen aanbieden, zijn de plekken beperkt. Wees er daarom snel bij. Groepstours op aanvraag via communicatie@artzuid.nl. Indien de tours van overheidswege dienen te wordt afgelast, ontvangt u uw geld retour.