Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Wandelexcursie in Uitgeest

28-04-2024

Zondagmiddag 28 april organiseert Stichting Oer-IJ een wandelexcursie over de ontstaans- en bewoningsgeschiedenis van het landschap in Uitgeest

Elke vierde zondagmiddag van de maand, organiseert Stichting Oer-IJ vanaf het Oude Regthuys (Kerkbuurt 3, Uitgeest) een wandelexcursie over de ontstaans- en bewoningsgeschiedenis van het landschap in Uitgeest.

Veel mensen zijn niet bekend met de interessante geschiedenis van Uitgeest. Tijdens de wandeling wordt daar op diverse punten over verteld en gewezen op het karakteristieke landschap. Na afloop van de excursie zult u met heel andere ogen naar het dorp kijken.

Iedere even maand betreft het een excursie langs de westkant en in de oneven maanden langs de oostkant van het dorp. De excursie duurt ongeveer anderhalf uur en gaat door bij minimaal vijf aanmeldingen. Er geldt ook een maximum van 15 personen.

Wie een keer mee wil, kan zich per mail opgeven via info@oerij.eu. Deelnemers betalen 5 euro. Het vertrek is om 13.00 uur bij het oude Regthuys. De excursie is minder geschikt voor jonge kinderen. Voor rolstoelen is de wandeling langs de westkant niet zo geschikt.

Omslagfoto: Gerard Hogervorst

Bron: Oer-IJ

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.