Doorgaan in portret formaat

ONH

App het verleden naar het heden met Street Museum NL

Lees meer

Drie keer een jubileum voor de NOS

Maar liefst drie programma's van de NOS vieren 5 januari hun jubileum. Het NOS journaal begon vandaag precies zestig jaar terug met nieuwsuitzendingen, 'Met het Oog op Morgen' viert zijn veertigste verjaardag en het Jeugdjournaal bestaat 35 jaar. Kortom, het is feest in het Media Park in Hilversum. Naast bijzondere jubileum uitzendingen wordt er het Festival van het Nieuws gehouden.

NOS Journaal met Rien Huizing in 1974

Beeld: Wikimedia Commons

NOS Journaal met Rien Huizing in 1974

Beeld: Wikimedia Commons

Oude bekenden en jonge gezichten

De dagjournaals van 5 januari worden gepresenteerd door oude bekenden als Eef Brouwers, Pia Dijkstra, Henny Stoel en Gerard Arninkhof. Als het Achtuurjournaal bezig is, kun je naar NPO 2 gaan om met Annechien Steenhuizen in het programma 'De achterkant van het NOS journaal', een kijkje achter de schermen nemen. En tijdens Villa NOStalgia wordt vervolgens door oud-presentatoren teruggeblikt op het nieuws van hun tijd. Onder andere Marga van Praag, Philip Freriks en Sacha de Boer vertellen over hun meest memorabele nieuwsgebeurtenissen onder leiding van Dionne Stax. Het Jeugdjournaal zal dezelfde dag in verband met het 35-jarig bestaan een speciaal journaal, gemaakt door kinderen, om 18:25 uur uitzenden.

NOS studio in 2015

Beeld: Wikimedia Commons

NOS studio in 2015

Beeld: Wikimedia Commons

Festival van het Nieuws

Om met de kijkers de zestigste verjaardag van het televisienieuws te vieren wordt op zondag 10 januari het Festival van het Nieuws georganiseerd. Het publiek is dan welkom om in Hilversum, zowel in de JT bioscoop als in Beeld en Geluid, met verschillende films en workshops het jubileum te vieren. Je kunt er bovendien ervaren hoe het is om journaalpresentator te zijn.

Meer informatie: http://nos.nl/evenement/5578-nos-jubileum.html

Gerelateerde activiteiten: Museum Hilversum
Gerelateerde verhalen: TV-toren in Hilversum60 jaar televisie Hilversum

Automatisch gerelateerde activiteiten: Museum Hilversum
Automatisch gerelateerde verhalen: TV-toren in Hilversum60 jaar televisie Hilversum

0 reacties op Drie keer een jubileum voor de NOSU bent ingelogd als:


Schrijf een Reactie
Voeg je eigen verhaal toe Je eigen verhaal kun je via drie eenvoudige stappen toevoegen aan Oneindig Noord Holland