Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Doe mee met 🏠 #MijnPlek 🌳

In de nieuwe rubriek 'Mijn plek' vertellen Noord-Hollanders over hun favoriete plaats in de provincie. Welke plek vind jij het meest kenmerkend voor Noord-Holland? Stuur jouw ideeën naar redactie@onh.nl en wie weet maken we binnenkort van jouw plek een verhaal!

Mijn plek: ‘De Amstel staat voor mij op één’

Dikkie de Vries uit de gemeente Aalsmeer hoeft niet lang na te denken over haar plek: ‘Wat ik kenmerkend vind voor Amstelland? De Amstel natuurlijk.’ Wandel in gedachten mee langs de oevers van de Amstel, door de dorpen Nes en Ouderkerk.

Lees hier het hele verhaal van Dikkie de Vries.

Het standbeeld van Betje Wolff en Aagje Deken in Nes aan de Amstel. Dit beeld van Hans Bayens is in 1969 aan de oever van de Amstel geplaatst. Foto: Dikkie de Vries.

Mijn plek: ‘Op de Roode Steen ben je in de Gouden Eeuw’

‘Mijn Plek is de Roode Steen.’ Tineke Blok neemt ons mee naar het plein in het hart van Hoorn. ‘Hier,’ zegt ze, ‘voel je te midden van gebouwen uit de VOC-tijd, je een nietige schakel in een reeks van eeuwen.’ Dit plein met een enigszins lugubere naam staat voor haar centraal in de geschiedenis van dit deel van Noord-Holland.

Lees hier het hele verhaal van Tineke Blok.

Een uitgestorven Roode Steen. Met het Waaggebouw en het standbeeld van J.P. Coen. Foto: Tineke Blok.

Mijn plek: ‘Zuidermeer is mijn plek in West-Friesland’

Een imponerend plein of een verweerde kasteelruïne? Niets daarvan, Rina Rijnbeek neemt ons mee naar Zuidermeer. Zuidermeer? Een stil boerendorpje, weggedoken in het weidse West-Friesland. Bereikbaar via de smalle Bobeldijk of een ander polderweggetje. Wat brengt ons hier?

Lees hier het hele verhaal van Rina Rijnbeek.

Het dorpje Zuidermeer. Foto: Jan Maarten Pekelharing.

Meedoen aan ‘Mijn plek’?

Neem ons mee naar de plek die jij kenmerkend vindt voor jouw streek in Noord-Holland. We kunnen er misschien in deze pandemische tijd even niet heen, maar we horen graag over het monument, plein, kerk, molen, natuurgebied of buurtje waar jij je thuis voelt.

Stuur jouw ideeën in naar redactie@onh.nl en wie weet maken we binnenkort van jouw plek een verhaal!

Publicatiedatum: 26/02/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.