Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Atlantikwall fotowedstrijd: Bunkerzoom

Wie kent ze niet, de bunkers in het landschap, verborgen onder het zand of overwoekerd door de natuur. Soms zijn het alleen nog maar betonnen ruïnes, symbolen van de Duitse bezetting. Maar met hun karakteristieke, fotogenieke vormen kunnen ze van een onverwachte schoonheid zijn. De bunkers van de Atlantikwall zijn inmiddels belangrijk erfgoed. Hun aanwezigheid houdt de herinnering aan de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog levend.

Hou je van fotograferen en van bunkers? Neem dan deel aan de Atlantikwall Europe-fotowedstrijd ‘Bunkerzoom’. Zoek naar dat ene moment om het bunkererfgoed op jouw manier in beeld te brengen. Post je foto vóór 31 maart 2021 op Facebook of Instagram met de hashtags #bunkerzoom #atlantikwalleurope en #europeforculture. Let wel: je mag maar met één foto meedoen.

Je werk wordt beoordeeld door een professionele jury, namens Nederland zit Arthur van Beveren in deze vakjury. De beste vijf inzenders winnen een Go Pro Hero Black 9. Daarnaast maak je kans dat jouw foto onderdeel wordt van de tentoonstelling die naar aanleiding van Bunkerzoom in 2021 in België, Nederland en Frankrijk te zien is. En komt je foto als ansichtkaart in een exclusieve Atlantikwall Europe-collectie.

De “Walzkorpersperre”, onderdeel van de Atlantikwall, in de Zandvoortse duinen, 1994. Collectie Fotopersbureau De Boer, Noord-Hollands Archief.

Lees voor de voorwaarden eerst het wedstrijdreglement hier.

Bunkerzoom wordt mede gesubsidieerd door het Creative Europe programma van de Europese Unie.

Bron: bezoekatlantikwall.nl

Publicatiedatum: 01/03/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.