Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Op tijdreis door jouw provincie

Oneindig Noord-Holland heeft er sinds kort een nieuwe rubriek bij: een historische kalender van jouw provincie. Op deze kalender kun je per dag zien wat er in het verleden gebeurd is, bijvoorbeeld op jouw eigen verjaardag. Duik in het verleden met de kalender van Oneindig Noord-Holland!

Op Oneindig Noord-Holland lees je elke dag de spannendste historische verhalen en het laatste erfgoednieuws uit jouw provincie. En sinds kort kun je in onze nieuwe kalender zien wat er per dag in het verleden gebeurd is. Denk aan de overstroming van West-Friesland (5 november 1675), de arrestatie van verzetsheldin Hannie Schaft (21 maart 1945) of Alkmaar ontzet (8 oktober 1573).

De afgelopen maanden heeft de redactie van Oneindig Noord-Holland achter de schermen historische data verzameld en ingevoerd in de kalender. Ook data aangedragen door de Provincie Noord-Holland, verschillende musea en historische verenigingen uit de provincie zijn in de kalender verwerkt. Zo is het een kalender geworden van en voor álle Noord-Hollanders.

Benieuwd wat er vandaag in het verleden is gebeurd? Je kunt hier een kijkje nemen in de historische kalender. En het leukste is: elke keer als je de kalender opent, krijg je nieuwe gebeurtenissen te zien. Op sommige dagen is door de eeuwen heen immers meer gebeurd dan op andere. Zo is de kalender bij elk bezoek weer een beetje anders.

En waar je op sommige dagen meerdere gebeurtenissen kunt vinden, zijn andere dagen in de kalender juist nog leeg. Mis je een bepaalde datum in de kalender? Dan horen wij het graag! Oneindig Noord-Holland roept iedereen op ideeën aan te dragen. Stuur jouw datum uit het verleden op naar redactie@onh.nl, dan zorgen wij dat hij straks in de kalender te zien is!

Publicatiedatum: 16/07/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.