Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Museumboerderij West-Frisia op afspraak weer open

Ongestoord door mondiale ontwikkelingen, staat Museumboerderij West-Frisia temidden van het weidse West-Friese landschap, aan de Koningspade in Hoogwoud.

De onlangs achter het museum gebouwde kapberg vormt een aangename overgang naar het heden. De kapberg is ook los van het museum te bezoeken, u vindt hier een mini-expositie en u kunt genieten van een kopje koffie of thee met West-Friese krentenmik op het binnen- of buitenterras.

In deze nieuwe accommodatie zijn wifi en een (invaliden)toilet aanwezig. Uiteraard kunt u zowel het museum als de kapberg veilig bezoeken.

Kijk voor de aangepaste (hygiëne)regels op de website van het museum. De vitrines in het museum zijn deze zomer gevuld met verzamelingen van een tweetal van onze vaste vrijwilligers. Hierbij gaat het om een collectie Nederlands gebruikskeramiek 1930-1975, een collectie annagroen (uranium) glas en een verzameling gebreide kralentasjes.

Het museum is gevestigd in een oude stolpboerderij. Foto: Museumboerij West-Frisa.

Picknicken met het gezin

Met de bouw van de kapberg is tevens een eerste stap gezet naar de opzet van een veelzijdiger museum. Op deze manier sluit Museumboerderij West-Frisia zich aan bij de belevingscultuur die zich de afgelopen jaren binnen de museumwereld ontwikkeld heeft.

Hierbij staat de ontwikkeling van nevenactiviteiten centraal, iets wat bij de toekomstvisie van het museum in Hoogwoud dan ook volop de aandacht heeft.

Deze zomer al biedt de museumboerderij de mogelijkheid, om naast een museumbezoek, gebruik te maken van een picknickarrangement. Hiervoor kunt u vooraf reserveren, waarna er een mand met allerlei lekkers voor u klaar staat wat u op een sfeervol plekje in de siertuin of boomgaard van de boerderij kunt nuttigen.

Ideaal voor een dagje uit met het gezin. Ook grotere groepen zijn, na reservering, van harte welkom voor een high-tea of lunch.

Bij de boerderij zijn allerlei oude werktuigen te bewonderen. Foto: Museumboerij West-Frisa.

Struinen door de boomgaard

Tijdens het bezoek aan de museumboerderij kunt u op uw gemak genieten van het nog grotendeels originele boerenerf, met de sfeervolle boomgaard, sier- en groentetuin. De vaste tentoonstelling in de boerderij zelf is in het verleden samengesteld door Adriaan Donker, de laatste bewoner van de stolpboerderij.

Zodra je door de staldeur naar binnenloopt waan je je direct in vroeger tijden: de zomerstal staat, vol met antieke gebruiks- en siervoorwerpen, te pronken.

Een van onze vrijwilligers begeleidt u langs de vele antieke gebruiksvoorwerpen, streekgebonden meubilair, bodemvondsten en andere bijzondere voorwerpen die Adriaan gedurende zijn leven verzameld heeft en via familiebezit heeft verkregen.

Het geheel geeft een inspirerende kijk in de geschiedenis van het West-Friese boerenleven anno 1900 en bevat tal van bezienswaardigheden voor jong en oud.

Binnen krijg je een kijkje in het boerenleven van vroeger. Foto: Museumboerij West-Frisa.

Reserveren

Voor een bezoek aan het museum dient u te reserveren. Bel hiervoor: 0226 351431 of reserveer via de website. Toegang: €4 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis.

Bron: Museumboerderij West-Frisia

Publicatiedatum: 15/07/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.