Huizer Museum viert 25e verjaardag

Het Huizer Museum bestaat 25 jaar en dat is reden voor een feestje! Al sinds 26 april 1995 kan men in het bijzondere pand aan de Achterbaan terecht om meer te leren over het erfgoed van Huizen. Het jubileumjaar wordt de komende twee maanden goed gevierd met een scala aan activiteiten.

Book 3 min

Het Huizer Museum deelt zijn unieke locatie in het Schoutenhuis met de Historische Kring Huizen, die er onder meer zijn archief bewaard. Maar het museum heeft nog meer samenwerkingspartners, die allemaal bij de viering van het jubileumjaar betrokken worden. In de maanden maart en april kunnen bezoekers deelnemen aan speciale activiteiten in en rondom het museum. Van een KinderAtelier tot lezingen, er is voor ieder wat wils.

Het Huizer Museum aan de Achterbaan, 2014. Foto: Atsje, via Wikimedia.

Kinderatelier | woensdag 4 maart (15.00 uur)
In het KinderAtelier kunnen kinderen aan de gang met verschillende materialen om een mooie sneeuwvlok te kleuren. Inspiratie wordt gehaald uit de tentoonstelling Krakend Koud, die nu in het museum te zien is. Zo komen de kinderen erachter dat, ondanks dat sneeuw geen kleur heeft, kunstenaars heel veel verschillende kleuren gebruiken om sneeuw weer te geven.

Jubileum Luisterconcert | donderdag 5 maart (20.00 uur)
Tijdens dit bijzondere concert kan de luisteraar genieten van verhalen van Pieta Bot, voorgelezen door Jolande Mailly, en liedjes geschreven en vertolkt door Ernst van der Sloot. Samen vertellen ze het levensverhaal van Nina, een uniek verhaal van Huizer bodem. Koffie en een drankje zijn bij het concert inbegrepen.

Huizer Café | woensdag 11 maart (19.30 uur)
Op 11 maart krijgt het Huizer Museum bezoek van het Huizer Café, met presentator Bert Schaap. Speciale gast is Frans Ruijter, Blaricummer in hart en nieren, die geregeld columns schrijft over ‘zijn’ dorp. Daarnaast geeft hij rondleidingen en doet hij onderzoek naar de geschiedenis van Blaricum. Zo wordt even een blik geworpen over de grenzen van het dorp. Daarnaast staat de avond in het teken van de tentoonstelling Krakend Koud. Bezoekers kunnen rekenen op winterse verhalen en warme chocolademelk. De avond wordt opgenomen en uitgezonden door NH Gooi.

Lezing ‘Krakend koud of tropisch warm’ | 18 maart (20.00 uur)
Een lezing van Wout Goetzee in theater De Boerderij over geologie en klimaat, met als thema ‘Krakend koud of tropisch warm: toen, nu en morgen’. Goetzee, verbonden aan het Geologisch Museum Hofland, neemt de luisteraar mee in de ontwikkelingen van de afgelopen 150.000 jaar en laat zien wat deze ontwikkelingen zeggen over de koude winters waar we zo naar kunnen verlangen. Voorafgaand aan de lezing – vanaf 19.00 uur – kan de tentoonstelling Krakend Koud bezocht worden.

KinderAtelier | woensdag 1 april (15.00 uur)
In dit KinderAtelier staan de winterse verhalen uit de tentoonstelling Krakend Koud centraal. Eén van de verhalen van de schilderijen is het uitgangspunt voor een creatieve workshop, waarbij kinderen met een mooi aandenken naar huis gaan.

Lezing ‘Goed gemutst langs de Zuiderzee’ | donderdag 16 april (19.30 uur)
Klederdrachtspecialist Jan Kees Goud geeft op 16 april een lezing voor de Volksuniversiteit, met als thema ‘Goed gemutst langs de Zuiderzee’. Goud weet alles van streekdracht en mutsen. Hij laat de luisteraar kennismaken met overeenkomsten en verschillen tussen de streekdracht van Huizen en de dorpen daaromheen.

Jubileumfeest Huizer Museum | zondag 26 april
Op 26 april wordt het jubileumjaar afgesloten met een feest in het Huizer Museum, waar herinneringen opgehaald worden en geproost wordt op een mooie toekomst. Het museum nodigt iedereen van harte uit om het feest mee te vieren. Houd de website van het museum in de gaten voor meer informatie over dit evenement.

Bron: Nieuwsblad voor Huizen

Publicatiedatum: 24/02/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN