Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Laatste kans bezoek Cruquius Museum voor herinrichting

Vanaf maandag 9 maart sluit Cruquius Museum voor twee maanden haar deuren voor publiek. Ontwerpbureau Opera Amsterdam, aannemers en vrijwilligers werken gezamenlijk aan de nieuwe museumpresentatie over de unieke geschiedenis van het Gemaal. Wie de huidige museumpresentatie nog een keer wil bekijken, is tot en met zondag 8 maart welkom tussen 13 tot 17 uur. De verwachting is dat het museum met de nieuwe presentatie eind mei weer te bezoeken is.

In het vernieuwde Cruquius Museum staat het verhaal van het gebouw en de droogmaking centraal. Het publiek zal in de nieuwe opstelling de unieke geschiedenis van de oer-Hollandse strijd tegen het water op deze plek in de nieuwe opstelling kunnen ervaren. Eén van de nieuwe eyecatchers is het laboratorium waarin jong en oud van alles kan leren én ervaren over stoomtechniek. Ook is er in de nieuwe presentatie meer aandacht voor de mens achter de stoommachine en de bijzondere architectuur.

De herinrichting van het Cruquius Museum is onderdeel van de plannen voor de huisvesting van Cruquius Museum en Historisch Museum op de locatie van Gemaal de Cruquius. De uitbreiding achter het Theehuis Cruquius, een paviljoen waarin het verhaal van de pioniers en de ontwikkeling van wat nu de gemeente Haarlemmermeer is, aan bod komt, is nog in ontwikkeling. Tot die tijd blijft het Historisch Museum in het Haarlemmermeerse Bos geopend.

Watermaquette in het Cruquius Museum. Foto: Kees van der Veer.

Het museum gaat op zondag 22 maart, tijdens de verbouwing, eenmalig open voor een evenement voor kinderen voor WereldWaterdag, genaamd de “Watergroet aan de Waterwolf”. Informatie over de herinrichting en over participatie aan WereldWaterdag is te vinden op www.cruquius-museum.nl.

Tekst: Cruquius Museum
Omslagfoto: Kees van der Veer

Publicatiedatum: 25/02/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.