Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Fort aan de Middenweg krijgt hotelkamers

In het Fort aan de Middenweg, de laatste toevoeging aan de Stelling van Amsterdam, worden binnenkort waarschijnlijk hotelkamers gerealiseerd. Eigenaar Natuurmonumenten is momenteel in gesprek met ondernemers over de praktische uitwerking van het plan.

Fort aan de Middenweg werd samen met zijn buurman – Fort aan de Jisperweg – als laatste toegevoegd aan de Stelling van Amsterdam en het Noordfront. Het fort is eenvoudiger van opzet dan de eerder aangelegde forten, vanwege kostenoverschrijdingen en afnemend geloof in het nut van de Stelling als verdedigingswerk. De bouw van het bomvrije fortgebouw aan de Middenweg begon in 1912 onder toeziend oog van Genieofficier Willem Dudok, de latere bekende architect. Inmiddels is het fort in de Beemster al meer dan tien jaar een toevluchtsoord voor planten en dieren. Middenin de polder groeit bijzondere duinvegetatie. In de fortgracht broeden regelmatig eenden en andere watervogels.

Fort aan de Middenweg, 1998. Foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Eigenaar Natuurmonumenten van Fort aan de Middenweg is in gesprek met ondernemers Frank Bart en Patrik Guitink over de inrichting van Fort aan de Middenweg met hotelkamers ten behoeve van gasten van Fort Resort Beemster. De kamers worden echt ‘in’ het fort gebouwd, waarbij het gebouw niet beschadigd wordt. Extra leuk is dat een gedeelte van het fort openbaar wordt met informatie over het fort en de Stelling van Amsterdam. Natuurmonumenten is nog volop in gesprek met beide ondernemers en heeft nog geen overeenkomst gesloten. “Maar in principe kan het snel gaan”, aldus Rob van Dam van Natuurmonumenten.

Bron: Stichting Liniebreed Ondernemen

Publicatiedatum: 26/03/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.