Eerste Erfgoedfestival Gooi & Vecht

Van 31 mei tot 9 september 2018 bundelen musea en erfgoedinstellingen hun krachten en vertellen gezamenlijk het groene verhaal van de Gooi en Vechtstreek. Maak kennis met de Gooise groenverhalen via meer dan 100 tentoonstellingen, wandel- en fietsroutes, lezingen en publieksactiviteiten.

Book 1 min

Groen in Gooi & Vecht

De prachtige natuur in de Gooi en Vechtstreek is al velen jaren een inspiratiebron. Het belang van de natuurlijke waarden en landschapsarchitectuur vindt zijn oorsprong in de 17de en 18de eeuw toen veel succesvolle kooplui langs de Vecht een buitenplaats bouwden waar ze in de zomer verbleven. Een fraai vormgegeven park of tuin hoorde bij dit buitenleven. Schilders, schrijvers en dichters vonden in de landelijk gelegen dorpjes, de heide en de plassen een aantrekkelijk thema. Het festival belicht de vele facetten van het groene erfgoed in een publieksgericht programma vol met activiteiten.

Evert Pieters, Terras in een tuin te Laren. Beeld: Singer-Laren

Aantrekkelijk voor jong en oud

Liefhebbers van cultuur en natuur kunnen ruim drie maanden genieten van de meer dan 100 activiteiten en tentoonstellingen op diverse locaties. Singer Laren, Huizer Museum, Museum Weesp, Kasteel-Museum Sypesteyn, de Vrienden van het Gooi, het Vechtstreekmuseum en Pinetum Blijdenstein organiseren speciale groene tentoonstellingen.

Een rode draad in de programmering zijn de gratis Festival Tuin Talks: korte, inspirerende verhalen en lezingen vanuit groene invalshoeken, telkens op een andere festivallocatie. Voor families met kinderen is er speciaal programma met tal van leuke activiteiten. Begin juli verschijnt het Groen in Gooi & Vecht Doeboek dat apart voor het festival is geschreven.

Kasteel-Museum Sypesteyn. Beeld: Erfgoedfestival Groen

Ontdek alle activiteiten met het paspoort

Om de bezoekers te laten kennismaken met alle activiteiten van het Erfgoedfestival is er een Festival Paspoort. Met dit paspoort verzamelen bezoekers stickers bij deelnemende organisaties. Onder de volle, ingeleverde paspoorten verloten we prachtige prijzen.

Vanaf 31 mei is de programmabrochure met paspoort bij de deelnemende organisaties en VVV’s gratis verkrijgbaar.

Het gehele programma staat op de festivalwebsite www.groeningooivecht.nl.

Publicatiedatum: 23/05/2018

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN