Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Denk mee over onze kalender!

Achter de schermen werkt de redactie van Oneindig Noord-Holland aan een historische kalender van onze provincie. Op de kalender kun je straks per dag zien wat er in het verleden gebeurd is, bijvoorbeeld op jouw eigen verjaardag. Wat mag er volgens jou echt niet in de kalender ontbreken?

Erop uit trekken naar musea, lezingen of evenementen zit er nu even niet in. Maar achter je computer kom je al een heel eind. Op Oneindig Noord-Holland lees je elke dag de spannendste historische verhalen en het laatste erfgoednieuws uit jouw provincie. En straks kun je in onze nieuwe kalender zien wat er per dag in het verleden gebeurd is. Denk aan de overstroming van Waterland (4 februari 1825), Alkmaar ontzet (8 oktober 1573) of de vliegramp in Bussum (14 november 1957).

Zo’n kalender maken we natuurlijk niet alleen, maar met alle Noord-Hollanders. Daarvoor vragen we jouw hulp. Welke persoon, plaats of gebeurtenis mag straks niet ontbreken in onze kalender? Wat is zo typerend voor de Noord-Hollandse geschiedenis, dat het écht een plaatsje moet krijgen? En wat is juist heel belangrijk geweest in de lokale historie van de plek waar jij woont?

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je meedenken? Stuur jouw ideeën, vergezeld van de bijbehorende data in het verleden, op naar redactie@onh.nl. Dan zorgen wij dat jouw ideeën straks in onze historische kalender te zien zijn!

Een kleine preview van hoe de kalender er straks uit zal zien.

Publicatiedatum: 10/04/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.