Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Gids lanceert digitale kunsttours

Nu de musea dicht zijn, is ook het werk van gids Reno Raaijmakers knarsend tot stilstand gekomen. Maar met zijn digitale rondleidingen kun je vanachter je computer meereizen langs kunstwerken in allerlei verschillende landen.

Gids Reno Raaijmakers noemt het ‘bizar’ dat groepen zich voorlopig niet meer mogen verzamelen om van alle kunst te kunnen genieten. Maar is er het type niet naar om bij de pakken neer te zetten. De afgelopen week heeft hij zijn eerste digitale rondleiding gemaakt, gewijd aan de prachtige tentoonstelling ‘Caravaggio & Bernini’ om het Rijksmuseum. Maar hij maakt ook uitstapjes naar Rome, want toen hij in Rome studeerde, waren de werken van Caravaggio en Bernini overal om hem heen.

In de maanden april t/m juni wil hij in totaal 12 digitale rondleidingen aanbieden. Elke vrijdag komt er een nieuw filmpjes online, dat je op je laptop, iPad of telefoon kunt bekijken. Je kunt daarin met hem meereizen naar Egypte, Rome, Berlijn ‘en wie weet wat meer.’

Reno Raaijmakers.

Op vrijdag 10 april komt er een Paasfilmpje online, waarin hij het verhaal van Christus zal vertellen aan de hand van verschillende kunstwerken. Het eerste filmpje krijg je alvast van hem cadeau en is via deze link te bekijken. Voor vijftig euro kun je je op een set van 12 wekelijkse filmpjes abonneren.

Tekst: Arnoud van Soest

Publicatiedatum: 09/04/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.