Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Al 125 jaar voor Pampus liggen

Nu het hele land voor Pampus ligt, gaat forteiland Pampus het 125-jarig bestaan digitaal vieren. Vanaf Goede Vrijdag had het forteiland bezoekers weer welkom willen heten, maar daar heeft het coronavirus een streep door gehaald. Reden voor Pampus om de wereld op te zoeken, nu de wereld niet naar Pampus kan.

In Pampus Vlogs zullen medewerkers uitleggen waarom het forteiland al 125 jaar de perfecte plek is voor sociale isolatie, zelfvoorziening en zelfredzaamheid. Pampus belooft onverwachte verhalen en handige tips ten tijde van coronaververveling en corona-eenzaamheid. Is het virus toch ergens goed voor.

Zo komt onder andere de fortwachter aan het woord, want hij weet als geen ander hoe je een eenzame tijd het beste doorkomt. De eilandbeheerder zal berichten over de energie- en watervoorzieningen, want 125 jaar geleden beschikten de soldaten al over stromend water op het forteiland, en dat hadden ze thuis nog niet. Ook de moestuin, soldatengymnastiek en koelkasttips komen aan bod.

Pampus vanaf de zuidzijde. Foto: Forteiland Pampus.

Volg komende tijd de Pampus Vlogs, een variatie aan verhalen vol handige weetjes (‘Koelkast vol? Zo energiezuinig bewaarden ze het eten vroeger op het eiland’), gein (‘Stay safe, stay fit: gym mee met een Pampussoldaat van 100 jaar geleden’) en passie (‘Lang leve de moestuin!’). Je vindt ze op de website en Facebookpagina van Pampus.

Tekst: Arnoud van Soest

Publicatiedatum: 11/04/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.