Het succes van het Hongaarse restaurant op de Brusselse Expo bracht de Von Hollays op het idee hier ook zoiets te proberen. Judit had in Boedapest al eerder in de horeca gewerkt. (Daarnaast schitterde ze er in revues). Resultaat was het Hongaarse restaurant Paprika, geopend op 19 september 1959 met steun van de Nederlandse Federatie voor Vluchtelingenhulp.
De naam geeft aan dat paprika’s destijds nog niet alledaags waren. Al snel was Paprika een van de populairste uitheemse eetgelegenheden in de stad. Naar verluidt nuttigde hier de Hongaarse voetbalheld Puskas hier met tranen in de ogen zijn Paprika-kip. Het restaurant hield het vol tot omstreeks 1975 en werd opgevolgd door pizzeria Santa Lucia. Nu is hier Antonio’s Ristorante.
De Wereldplekken zijn onderdeel van het themanummer ‘Amsterdam Wereldstad’ van Ons Amsterdam. Maandblad over heden en verleden van Amsterdam, november 2011.
Publicatiedatum: 26/10/2011
Vul deze informatie aan of geef een reactie.