Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Stolpgevoelens in aquarel

Reeds vele jaren schildert Johan Hosmus in zijn eigen dorp Barsingerhorn en de direkte omgeving. Het zijn dorpsgezichten en landschappen in aquarel. Regelmatig zijn de stolpen een schilderonderwerp en soms ook om een beeld te bewaren als slopen dreigt.

Stolp aan de Heerenweg

De stolp aan de Heerenweg nr. 262b moest worden gesloopt wegens gevaar van instorten. Kort voor de sloop heb ik in april 1995 het zicht in het indrukwekkende vierkant geaquarelleerd. Met de lammeren is jong leven te zien bij de ouderdom.

Stolp aan de Heerenweg nr. 262b, aquarel van Johan Hosmus.

‘Volhouden’ en ‘Maartje Cornelis Hoeve’

De twee stolpen ‘Volhouden’ en ‘Maartje Cornelis Hoeve’ staan aan de Heerenweg met een blauwe brug. Voor mij authentiek met de zonwering voor de ramen van de stolp ‘Volhouden’. Na drie dagen buiten schilderen heb ik op 21 augustus 2012 dit plekje in het beschermd provinciaal dorpsgezicht vastgelegd.

Stolp aquarel van Johan Hosmus

Stolpen aan de Weereweg

De stolpen aan de Weereweg in Lutjewinkel. Op 20 augustus 2013,  heb ik voor deze plek in het weiland gekozen om er de vijf stolp-piramiden te kunnen schilderen. Links achter de bomen aan het doodlopende stukje Weereweg, liggen uit het zicht nog vier stolpen.

Stolp aquarel van Johan Hosmus

Auteur: Johan Hosmus

Publicatiedatum: 18/09/2013

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.