De laatste buitenplaats van Amsterdam

In de achttiende eeuw telde Amsterdam zo'n tachtig buitenhuizen voor de rijke burgerij. In de zomer kon men zo de stank van de grachten ontvluchten. Van al die buitenhuizen is er nog maar één over: Huize Frankendael, in de Watergraafsmeer. Een huis dat verbonden is met een lange geschiedenis en vele kleurrijke bewoners. Het huis is prachtig gerestaureerd en sinds 2008 toegankelijk voor publiek! Tegenwoordig wordt in de oude stijlkamers prachtige hedendaagse kunst tentoongesteld: een heel bijzondere combinatie. Vier keer per jaar wisselt de expositie.

Book 1 min

Iedere zondag gratis open huis en gratis rondleiding

Het huis is weer helemaal in achttiende-eeuwse luister hersteld, met goudkleurige wandbespanning en zeegroen houtwerk. Een indrukwekkend gezicht. En u bent iedere zondag welkom om tussen 12 en 17 een kijkje te komen nemen. Gratis entree! Loop ook eens door de achttiende-eeuwse régence-tuin, waar ieder seizoen weer andere bloemen bloeien. En wilt u echt àlles weten over de rijke geschiedenis van huis en tuin en over de expositie? Loop dan mee met de gratis rondleiding! Iedere zondag om 12.00 neemt een deskundige gids u mee en brengt het verleden en de kunst voor u tot leven.

Een rondleiding over het terrein van Huize Frankendael.

Heerlijk lunchen bij restaurant Merkelbach

In het linker koetshuis van Huize Frankendael is tegenwoordig restaurant Merkelbach gevestigd, waar u kunt genieten van eerlijk, biologisch eten tegen een redelijke prijs. Ook voor een kopje koffie of een simpel broodje bent u hier aan het juiste adres. Ideaal om even na te praten na de zondagse rondleiding, maar ook de rest van de week kunt u hier terecht.

Het interieur van Huize Frankendael.

Publicatiedatum: 06/10/2014

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN