Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Studiezaal Noord-Hollands Archief weer open

Na een grootscheepse verbouwing is de studiezaal van het Noord-Hollands Archief, locatie Jansstraat 40 te Haarlem, vanaf dinsdag 26 november 2019 weer geopend voor publiek. Vanaf dat moment is de locatie aan de Kleine Houtweg gesloten voor publiek.

De afgelopen maanden is de 700 jaar oude Janskerk in Haarlem grondig verbouwd. De studiezaal, de Commandeurszaal en het Archiefcafé hebben een frisse nieuwe uitstraling gekregen. De historische toegang naar de Janskerk is van glazen deuren voorzien, zodat voorbijgangers naar binnen kunnen kijken in het monumentale gebouw.

In maanden mei tot en met november was de studiezaal van de Janskerk vanwege de verbouwing voor publiek gesloten. Bezoekers van het archief konden terecht op de locatie aan de Kleine Houtweg 18. Vanaf 26 november draaien de rollen om: de vernieuwde studiezaal aan de Jansstraat 40 is weer geopend voor publiek. Vanaf dat moment is de studiezaal aan de Kleine Houtweg gesloten. De publiekslocatie aan de Jansstraat is van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00-16.00 uur geopend en elke derde zaterdag van de maand van 9.00-16.00 uur.

De Janskerk aan de Jansstraat te Haarlem. Foto door Sarah Remmerts de Vries.

Tijdens de verbouwing is tevens een permanente tentoonstelling ingericht over de omvangrijke collectie van drukkerij Joh. Enschedé. Naast de vaste tentoonstelling is er om de paar maanden een tijdelijke tentoonstelling te zien, waarin onderwerpen uit de collectie Joh. Enschedé worden uitgelicht. Bovendien kan in het Historisch DrukLAB op aanvraag in workshops eigen drukwerk op een drukpers van Enschedé uit de 19e eeuw gemaakt worden. De tentoonstelling in de Janskerk is gratis toegankelijk en geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00-17.00 uur en op elke derde zaterdag van de maand van 9.00-16.00 uur.

De permanente tentoonstelling over drukkerij Joh. Enschedé in de Janskerk. Foto door Sarah Remmerts de Vries.

Kijk voor meer informatie over openingstijden en bereikbaarheid op de website van het Noord-Hollands Archief.

Publicatiedatum: 27/11/2019

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.