Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Hortus Alkmaar dit jaar al op 21 maart open

Hortus Alkmaar viert dit jaar de lente met een extra vroege opening. Liefhebbers kunnen al vanaf zaterdag 21 maart terecht, terwijl de tuin normaal gesproken pas vanaf half april in het weekend geopend was.

Ongeveer 700 geneeskrachtige kruiden telt de Hortus Alkmaar. Het is een ecologische tuin, wat wil zeggen dat zoveel mogelijk in overeenstemming met de natuur wordt geteeld. De tuin is geheel ingericht ten behoeve van de gezondheid van de planten. Alle soorten staan dwars door elkaar heen. De planten zoeken hun eigen plaats in de tuin en zijn voortdurend in beweging. Dat levert een fascinerende mix van bonte bloemen en planten op.

IJsvogel. Foto: Hortus Alkmaar.

Het voorjaar is heel vroeg dit jaar en dat is in de Alkmaarse Hortus natuurlijk ook te merken. Het is prachtig om te zien hoe de natuur ontluikt. Het frisse groen en de heerlijke voorjaarsgeuren zijn een feest voor alle zintuigen. Er staan al verschillende soorten in bloei, zoals bosanemonen, stinkend nieskruid, dotterbloemen, wilde narcissen, perzikbomen en niet te vergeten de spectaculaire alruinwortel. Ook de ijsvogels zijn alweer volop aan het nestelen. Zij genieten ook van de vroege lente. Vergeet dus niet je verrekijker of je camera mee te nemen.

Mandragora bloem. Foto: Hortus Alkmaar.

De Hortus Alkmaar is te bezoeken aan de Berenkoog 43 te Alkmaar. Openingstijden zijn van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur. Kijk voor meer praktische informatie op de website van de Hortus Alkmaar.

Publicatiedatum: 10/03/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.