Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Beleef de wereld van Comenius in het Comenius Museum

Na een verbouwing van vier maanden heeft het Comenius Museum een nieuwe vaste tentoonstelling ‘Mundus Comenii’ (De Wereld van Comenius). Deze tentoonstelling geeft inzicht in alle aspecten van het leven en werk van Jan Amos Comenius en zijn tijd.

De tentoonstelling ‘Mundus Comenii’ (De Wereld van Comenius) is tot stand gekomen in samenwerking met collega’s uit Tsjechië. Comeniologen uit Nederland en Tsjechië zorgden voor de inhoud. In een bijzondere, gelaagde vormgeving maken de bezoekers kennis met vier belangrijke thema’s uit het leven van Comenius: Religio (Religie), Respublica Litteraria (Republiek der Letteren), Scientia et Educatio (Wetenschap en Onderwijs) en Politica (Politiek).

Onder in de presentatie is een tijdlijn geprojecteerd, de teksten zijn in drie talen: Nederlands, Tsjechisch en Engels. De samenstelling van de tentoonstelling maakt het mogelijk op verschillende niveaus informatie te verkrijgen, van een eenvoudig overzicht tot gedetailleerde inhoud. Zo kan elke bezoeker zelf zijn weg vinden. Nieuw zijn ook de audiotours, die dieper ingaan op de materie.

Het standbeeld van Comenius dat naast de Grote Kerk in Naarden staat, dichtbij het Comenius Museum.

Bezoek het museum en mausoleum

‘Mundus Comenii’ is vanaf 29 maart 2020 te zien in het Comenius Museum aan de Kloosterstraat 33 te Naarden. Het Comenius Museum is een klein cultuurhistorisch museum dat als doel heeft het gedachtengoed van Comenius levend te houden. Het bestaat uit museum en mausoleum waar Comenius begraven ligt.

Het Comenius Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 12.00-17.00 uur. Kijk voor meer informatie over activiteiten en toegangsprijzen op de website van het museum.

Bron: Comenius Museum

Publicatiedatum: 09/03/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.