Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Elke eerste zondag gratis naar Museum Haarlem

Zondag 6 maart opent Museum Haarlem zijn deuren voor het eerst gratis voor alle bezoekers. Als stadsmuseum van Haarlem het museum graag voor alle Haarlemmers toegankelijk zijn. Hoe fijn is het als je in deze dure tijden dan gewoon een keer gratis naar een museum kunt?

Leer meer over de kleurrijke geschiedenis van de stad aan het Spaarne in de presentatie Allemaal Haarlemmers. Daarnaast is er het Atelier Kees Verwey en is er altijd een wisseltentoonstelling over een specifiek thema uit de geschiedenis van de stad en een kleinere Gasthuisexpositie te bezoeken.

Tentoonstelling in Museum Haarlem. Foto: Museum Haarlem.

Met een geheel nieuwe presentatie Allemaal Haarlemmers krijgen bezoekers aan de hand van verschillende verhalen een prachtig beeld van 1000 jaar geschiedenis van Haarlem. Sinds kort is er ook een audiotour verkrijgbaar, ingesproken door Erik van Muiswinkel. Voor kinderen is er een speciale audiotour, compleet met een quiz en een verrassing na afloop.

Museum Haarlem aan het Groot Heiligland. Foto: Museum Haarlem.

Bekijk ook de twee tentoonstellingen –¬† 200 Jaar Kunst in Haarlem, de jubileumtentoonstelling van Kunst Zij Ons Doel en Jan van Borssum Buisman in het museumcaf√©. Daar bevindt zich ook de winkel vol Haarlemse producten en boeken. Kom langs aan het Groot Heiligland en laat je verrassen.

Bron: Museum Haarlem

Publicatiedatum: 24/02/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.