Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Eerherstel voor tuin 100-jarig Huis Leyduin

Dit jaar bestaat het landhuis op Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang 100 jaar! Het imposante rijksmonument straalt nog steeds als vroeger. Maar de tuin heeft zichtbaar betere tijden gekend en is door de jaren heen verloren gegaan. De plannen voor een nieuwe tuin liggen klaar, Landschap Noord-Holland heeft alleen nog financiƫle hulp nodig om aan de slag te kunnen. Doe jij mee met een donatie? Samen geven we Huis Leyduin weer een tuin met allure, zodat het een feest wordt om het te bezoeken.

‘Dit is niet de allure die je verwacht op een buitenplaats’

Vanaf een afstandje lijkt het een mooi plaatje, maar wie Huis Leyduin van dichtbij bezoekt, gelooft zijn ogen niet. Uit de krachten gegroeide struiken, dode bomen, kapot asfalt, gebroken tegels, oprukkende brandnetels. Dit is niet de allure die je verwacht op een buitenplaats. Het geeft een verwilderde indruk, waarin weinig is overgebleven van de vroegere glorie. Daar gaat Landschap Noord-Holland verandering in brengen. Het doel van het project is om de ruimte rond het huis weer op een passende wijze in te richten en het gebouw en omringende landschap met elkaar te verbinden.

Boswachter Kees Perquin licht de plannen verder toe in de video:

Help mee om de tuin van Huis Leyduin in oude glorie te herstellen. Samen geven we het huis de verloren tuin terug, zodat iedereen er straks van kan genieten. Kijk hier voor meer informatie over de plannen voor de tuin van Huis Leyduin en over het doen van een donatie.

Boswachter Jeroen Engelhart vertelt ons in deze video alles over bomen op Buitenplaats Leyduin:

Bron: Landschap Noord-Holland

Publicatiedatum: 23/09/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.