Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

De heide op: wandelen door vijftig tinten paars

Waar de heideplantjes de rest van het jaar nauwelijks opvallen, kun je er in deze tijd van het jaar niet omheen: de heide staat op verschillende plekken in bloei en kleurt prachtig paars! In sommige heidegebieden blijft de heide groen-bruin, of verkleurt deze later pas als gevolg van de droogte. Ga met eigen ogen zien of en wanneer de heide bij jou in de buurt op het hoogtepunt is.

Vakantie in eigen land? Beleef de zomer door Nederland te ontdekken. Geniet in augustus tijdens een heidewandeling van de zoemende bijen en de paarse heidevelden die volop in bloei staan. De boswachters van Staatsbosbeheer kozen de mooiste heidewandelingen voor je uit. Dus wandelschoenen aan en gaan!

Heide. Foto: Staatsbosbeheer.

Wandelroute Bollekamer
Texel / Noord-Holland

Wandeling door de Bollekamer in de Texelse Duinen, een uitgestrekt oud duinlandschap met flink wat heide. De route kan op enkele delen periodiek erg nat zijn. Het dragen van laarzen of stevige wandelschoenen is aanbevolen. Kijk hier voor meer informatie over de wandeling.

Heide op Texel. Foto: Staatsbosbeheer.

Wandelroute Duinheidewandeling
Schoorlse Duinen / Noord-Holland

Wandeling door de Schoorlse duinen. Deze route gaat langs de mooiste heidevelden van het duingebied. Volg vanaf het buitencentrum de paarse route. Op een deel van deze route zijn honden niet toegestaan. Meer informatie via Buitencentrum Schoorlse Duinen en Staatsbosbeheer.

Duinheide bij Schoorl. Foto: Staatsbosbeheer.

Gooi

Ook in het Gooi is elk jaar de bloeiende heide te bewonderen, op de uitgestrekte heidevelden van het Goois Natuurreservaat. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Tafelbergheide, de Bussummerheide, de Hoorneboegse heide of de Westerheide en geniet van alles wat de natuur te bieden heeft. Kijk voor meer informatie over de natuurgebieden, wandelingen en fietstochten door de heide op de website van het GNR.

Bronnen: Staatsbosbeheer en GNR

Publicatiedatum: 16/08/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.