Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Drommedaris opent na vier jaar sluiting haar deuren

De Drommedaris (1540) in Enkhuizen is na een renovatie van 4 jaar weer open! 'De Drom’ is een multifunctioneel centrum dat activiteiten biedt zoals zang, dans, muziek, tot lezingen, cabaret, toneel en film. nnOm die functie de komende decennia te kunnen blijven vervullen, is de Drom bouwkundig aangepast aan de huidige eisen voor toegankelijkheid, veiligheid, comfort, duurzaamheid en bruikbaarheid. Er is een lift en de drie zalen zijn rolstoeltoegankelijk.

Cultureel centrum de Drommedaris Enkhuizen

De Drommedaris is een bijzonder gebouw met een bijzondere geschiedenis. Een gebouw met een verleden, een heden maar zeker ook een toekomst. Van vestingtoren tot bruisend Cultureel Centrum, eeuwenlang is er een rol in het leven van de Enkhuizers vastgelegd voor de Drom.

Stichting de Drommedaris bestaat al een flink aantal jaren en is ontstaan uit een studentenorganisatie die in de Drommedaris zijn huisvesting had. De Stichting heeft als doel de culturele vorming van jongeren en volwassenen en het laten kennismaken van jongeren en volwassenen met de creativitiet van de mensheid op verschillende vlakken.

Inmiddels is de Drommedaris (meer en meer) een culturele onderneming. Met -grof gezegd- een poot die het geld verdient (horeca, zaalverhuur), om dat vervolgens uit te geven aan culturele activiteiten. De Stichting biedt uitgebreid pakket aan culturele evenementen, dat voor een deel gefinancierd wordt door subsidie’s van de gemeente en derden.

onh_image_5954

Publicatiedatum: 01/10/2015

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.