Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Zuiderzeemuseum legt verenigingsleven vast

Het Zuiderzeemuseum laat vanaf 16 november foto’s zien van het verenigingsleven rondom de voormalige Zuiderzee.

De tentoonstelling heet Mooi Samen en bestaat uit foto’s van Koos Breukel en Sander Troelstra, die een fascinerend beeld geven van het rijke verenigingsleven rond de voormalige Zuiderzee. Ook de persoonlijke verhalen achter die portretten komen aan bod.

Voor de tentoonstelling reisden de twee fotografen plus een journalist rond de voormalige Zuiderzee om hun visie vast te leggen op het verenigingsleven in deze regio. Journalist Thijs Broer beschrijft de soms heel persoonlijke verhalen achter de (groeps) portretten. Waarom worden mensen lid van een vereniging en waarom zetten ze zich daar soms jarenlang voor in. En wat verbindt al die oude en nieuwe clubs langs de kusten van de vroegere Zuiderzee met elkaar?


Roan Jonk, zoals gefotografeerd door Koos Breukel

De portretten, aangevuld met filmmateriaal van de verenigingen, geven een mooi beeld van de diversiteit aan verenigingen anno nu. Sommige verenigingen hechten sterk aan tradities, andere verenigingen laten nieuwe vormen van verenigingsleven zien.

Op 18 november, 16 december, 20 januari, 17 februari en 17 maart organiseert vereniging Oud Enkhuizen een wandeling die inzicht biedt in het historische verenigingsleven van deze stad. De wandelingen vertrekken telkens om 14 uur vanaf het binnenmuseum en je dient er alleen een kaartje voor het museum voor te kopen. Er kunnen maximaal twintig personen mee.

De tentoonstelling Mooi Samen is tot en met 5 mei in het Zuiderzee Museum Enkhuizen te zien.

Auteur: Arnoud van Soest.

 

Publicatiedatum: 01/11/2018

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.