Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Noord-Hollands Archief en Dolhuys presenteren samen ‘Omzien naar nu’

Tijdens de Kunstlijn presenteert het Noord-Hollands Archief in samenwerking met het Dolhuys, museum van de geest, een combinatie tussen klassieke en hedendaagse kunstwerken.

Het thema van de Kunstlijn is dit jaar ‘Omzien naar nu’. Door moderne werken uit de collectie van het Dolhuys te combineren met werken uit de collectie van het Noord-Hollands Archief, krijgt de bezoeker de kans om tijdloze thema’s zoals religie en stadsgezichten vanuit een heel nieuw perspectief te benaderen.

Waar kijk je naar als je naar kunst kijkt? En als je kijkt, hoe kijk je dan? Kun je verbanden leggen tussen kunstwerken van vier of vijf eeuwen oud en hedendaagse kunst? Met andere woorden: is kunst tijdloos?

In de Janskerk, het publiekscentrum van het Noord-Hollands Archief, worden onder meer stadsgezichten van tekenaar en illustrator Maarten Oortwijn uit begin 20e eeuw getoond naast werk van Outsider-kunstenaar Jefke Dijkstra. Zij creëert indrukwekkende tekeningen met ritmische patronen en prachtige kleuren. Stenen, ramen en andere architectonische elementen lopen in elkaar over. Oortwijn tekende stads- en dorpsgezichten en landschappen en legde veranderingen in het landschap met ’n scherp oog voor historie op papier vast.

De expositie in het Noord-Hollands Archief is te zien van vrijdag 2 t/m vrijdag 9 november 2018, ma-vr 9.00 – 17.00 uur, Jansstraat 40, Haarlem. Extra openingsdagen tijdens Kunstlijn zijn zaterdag 3 november van 12.00-17.00 uur en zondag 4 november van 10.00-17.00 uur.

Publicatiedatum: 26/10/2018

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.