Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Rondleidingen musea Amsterdam, Haarlem en Leiden

Amsterdam City Walks organiseert in de maanden januari en februari rondleidingen langs tentoonstellingen in Haarlem, Amsterdam en Leiden. De rondleidingen worden veelal door kunsthistorici gegeven.

Het Frans Hals Museum in Haarlem besteedt aandacht aan de enorme impact die Frans Hals had op ‘moderne’ schilders als Manet, Liebermann en Van Gogh. Voor het eerst worden schilderijen van de beroemde zeventiende-eeuwse portretschilder gepresenteerd naast meesterwerken van de grondleggers van de moderne schilderkunst uit de late 19e eeuw.
De rondleidingen vinden plaats op 29 januari, 3 februari, 8 en 10 februari 2019.


Frans Hals en de Modernen, Frans Hals Museum, foto: G.J. van Rooij.


Het Amsterdam Museum heeft een nieuwe afdeling geopend, die laat zien hoe het kleine middeleeuwse gehucht aan de Amstel in de 17e eeuw tot een wereldstad uitgroeide. Er zijn rondleidingen op 15, 17, 19, 22 en 24 februari 2019.

Tevens zijn er rondleidingen op 8, 11, 16 en 20 januari 2019 in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, dat aandacht schenkt aan de fascinerende wereld van de oude Egyptenaren. Maar liefst 500 voorwerpen uit binnen- en buitenlandse musea brengen de Egyptische godenwereld tot leven.

Voor de jaarlijkse Kerstlezing, die 11 december 2018 plaatsvindt in het prachtige, met kaarslicht verlichte Remonstrantse kerkje in Alkmaar, is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. In de lezing ‘Heilig Rusland’ zal iconenkenner Karin Braamhorst haar licht laten schijnen over de wereld van de iconen.

Meer informatie is te vinden op www.amsterdamcitywalks.com.

Auteur: Arnoud van Soest

Publicatiedatum: 01/11/2018

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.