Zuiderzeemuseum lanceert 360° tour op website

Het binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum is vanaf nu te bezoeken in een 360° online omgeving via de website van het museum. Met de digitale tour wandel je als bezoeker door de onlangs geopende nieuwe, vaste tentoonstelling Zee vol verhalen en word je ondergedompeld met informatie, luisterverhalen en doe-activiteiten. Ontdek het museum op een unieke manier, breng een bezoek op een tijdstip wanneer het jou uitkomt en laat je verrassen. De online tour is vanaf nu te bekijken op zuiderzeemuseum.nl.

Book 1 min

Door de ontwikkelingen rondom het Covid-19 virus is de ontwikkeling van een 360° online tour via de website in een stroomversnelling geraakt. Volgens Nikita Gerritsen, hoofd Educatie van het Zuiderzeemuseum en projectleider van deze tour, zitten veel mensen op dit moment thuis en kunnen niet altijd een bezoek aan ons museum brengen. “Deze online tour maakt het mogelijk om vanuit huis onze nieuwe vaste tentoonstelling te bezoeken met een zo compleet mogelijke ervaring door de informatie, luisterverhalen en doe-activiteiten. Geschikt voor onze reguliere bezoekers en ook super geschikt om op scholen te gebruiken.”

Speciale kinderlijn

Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is een speciale kinderlijn ontwikkeld. Zij gaan in de tentoonstelling op pad met Marretje de meeuw. Die vliegt over het voormalige Zuiderzeegebied en vertelt alles over het leven van de bewoners rondom de Zuiderzee. Wanneer je het icoon van Marretje in de digitale tentoonstelling tegenkomt, kun je iets leuks doen of vertelt haar vriend Berend je iets over hoe hij leeft.

Zuiderzeemuseum 360 graden tour startscherm Foto: Panorama Fotografie

Tentoonstelling Zee vol verhalen

In de tentoonstelling Zee vol verhalen in het binnenmuseum en in de nieuwe online tour maak je kennis met zowel de voormalige als huidige bewoners uit de Zuiderzeeregio, die vertellen over hun dagelijkse leven, werk, kleding, huizen en vrijetijdsbesteding. Over hun gebruiken en hun feesten van toen én nu. En over hun eeuwige strijd tegen het water én de aanleg van de dijk die alles veranderde: de Afsluitdijk. Duik in de verhalen over het leven aan de voormalige Zuiderzee!

Samenwerking

De 360 graden online tour is ontwikkeld in samenwerking met Carola de Poel van Panorama Fotografie.

Bron: Zuiderzeemuseum

Publicatiedatum: 11/11/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN