Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Lezing Clé Lesger over winkels in Amsterdam 1550-heden

Clé Lesger deelt zijn enorme kennis over winkels in Amsterdam, nu en in eerdere eeuwen. De lezing wordt georganiseerd door Genootschap Amstelodamum en vindt online plaats op 14 november van 10:30 - 12:15.

Dr. Clé Lesger, als economisch en sociaal historicus verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, heeft als één van zijn specialisaties de geschiedenis van de detailhandel. Hij richt zich vooral op de locaties van winkels in het stedelijk landschap. Zijn lezing zal gaan over de veranderingen in het winkellandschap van de Amsterdamse binnenstad sinds 1550, waarbij hij volop beeldmateriaal zal laten zien.

Door de nieuwe anti-coronamaatregelen kan het genootschap Amstelodamum dit evenement alleen nog online aanbieden. Als u zich heeft aangemeld krijgt u uiterlijk een dag voor de lezing een link voor een Zoom meeting.

Inloop 10:30, start lezing 11:00 uur.

Tickets voor leden van Amstelodamum, genootschap voor de kennis van Amsterdam: € 6, voor niet-leden: € 8. Bestel uw tickets via Eventbrite

Afbeelding: tekening uit 1774 door Herman Schouten van de Heiligeweg gezien naar de Kalverstraat met links de ingang van de Olieslagerssteeg. In het hoekhuis links een winkel in ijzerwaren met als uithangteken twee schaatsen. In het tegenoverliggende hoekhuis rechts een kousenwinkel met in het souterrain een groentewinkel. Stadsarchief Amsterdam / Schouten, H.P. (Herman, 1747-1822).

Bron: Amstelodamum, genootschap voor de kennis van Amsterdam

Publicatiedatum: 12/11/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.