Zet deze zomer koers naar Kaap Skil!

Deze zomer staat Museum Kaap Skil bol van de activiteiten! In het openluchtmuseum zijn de ambachtslieden regelmatig aan het werk. Wandel langs de smidse, de nettenboeter en spinster en zie hoe men vroeger leefde in het dorp Skil. Bewonder de meest uiteenlopende onderwatervondsten in ons nieuwe Open Depot, luister naar de verhalen van de jutter en bezoek 's werelds grootste maritieme maquette in de tentoonstelling Schip in Zicht.

Book 2 min

Bezoek ons openluchtmuseum

In de zomervakantie zijn er regelmatig echte ambachtslieden aan het werk in ons openluchtmuseum. De ene dag hebben de touwslagers hun lijnbaan opgezet en kun je je eigen springtouw bij ze draaien. Op andere dagen zijn de molenaars aan het werk of repareert de nettenboeter zijn net. Loop binnen in de smederij en zie hoe de smid een ijzeren staaf omtovert tot een gebruiksvoorwerp. En ga op bezoek in de kleine vissershuisjes om te zien hoe de mensen hier rond 1900 leefden. Er gaat een wereld voor je open!

Het buitenmuseum. Foto: Museum Kaap Skil.

Luister naar de verhalen van de jutter

Windkracht 7 of hoger? Dan blijft een jutter niet binnen! Juist dan gaat hij naar het strand, om te kijken wat er aanspoelt. Het jutten zit de eilandbewoners in het bloed. De jutterij van Museum Kaap Skil hangt en staat tot de nok vol met strandvondsten. In de zomervakantie vertelt de jutter regelmatig over zijn avonturen en vondsten. In onze agenda vind je de exacte dagen en tijden.

De jutter vertelt. Foto: Museum Kaap Skil.

Bingo!

Kom bingo spelen in onze visserhuisjes! Bezoek je Museum Kaap Skil, dan krijg je bij de receptie een bingokaart mee. Deze nodigt uit om goed rond te kijken in het openluchtmuseum. Zoek de afgebeelde objecten in het winkeltje en de huisjes van de visser en de timmerman. En wie weet roep jij als eerste ‘Bingo’!

Bingo. Foto: Museum Kaap Skil.

Elke woensdag historische rondleiding door Den Burg

De Oudheidkamer organiseert deze zomer elke woensdag een rondleiding door het oude deel van Den Burg ‘in de voetsporen van Aagje Luijtsen’. Aagje was een Texelse vrouw die in de tweede helft van de achttiende eeuw in Den Burg woonde. Uit haar bewaard gebleven brieven aan haar man weten we veel over haar leven. Kijk hier voor meer informatie.

Wandeling door Den Burg. Foto: Museum Kaap Skil.

Bekijk de volledige agenda op de website van Museum Kaap Skil.

Bron: Museum Kaap Skil

Publicatiedatum: 24/07/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN