Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Leer etsen in Rembrandts huis

Het Rembrandthuis in Amsterdam heeft tussen 15 juli en 28 augustus leuke activiteiten voor families en kinderen op het programma staan.

Allereerst kun je ontdekken hoe Rembrandt zijn verf maakte, want elke dag, van elf tot drie uur, zijn er gratis toegankelijke verfdemonstraties. Je leert meer over de pigmenten die de beroemde schilder gebruikte en waar ze vandaan kwamen. Zo werd rode verf gemaakt van een speciaal soort luizen. De demonstraties worden in zijn atelier gehouden.

Verfdemonstraties in Museum Het Rembrandthuis. Foto: Kirsten van Santen.

En als je in Rembrandts voetsporen wilt treden, dan kun je in de workshop ‘Etsen bij Rembrandt’ je eigen draai geven aan een ets van Rembrandt. Je kunt experimenteren met verschillende technieken, kleuren en papiersoorten. Vervolgens kun je je prent afdrukken op de grote etspers. Na afloop mag je je eigen kunstwerk mee naar huis nemen. De workshop is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.

Etsworkshops in Museum Het Rembrandthuis. Foto: Kirsten van Santen.

De etsworkshops vinden 24 juli plaats, maar ook op 7, 14 en 28 augustus, 25 september en 23 oktober 2022. Ze duren van 13-14 uur en de kosten bedragen 5 euro per persoon, exclusief het kaartjevoor het museum. Stadspashouders kunnen gratisdeelnemen. Via deze pagina kun je je aanmelden.

Maar dat is niet het enige. Als je een kaartje hebt gekocht, nou ja, je ouders of opa en oma, kun je ook meedoen aan de junior audiotour, waardoor Rembrandtshuis nog meer tot leven komt. Loop door de kamers en het atelier van Rembrandt en ontdekt wat er allemaal gebeurde in de zeventiende eeuw. Met wie woonde de schilder samen? Wat werd er in de keuken bereid? En wie kwam bij de kunstenaar op bezoek? Elke kamer vertelt zijn eigen verhaal.

Etsworkshops in Museum Het Rembrandthuis.

Speciaal voor jonge ontdekkers ligt er bij de museumkassa een gratis speurtocht klaar. Je kunt allerlei vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren en aan het einde van de speurtocht ligt er bij de kassa een verrassing voor je klaar.

Auteur: Arnoud van Soest.

Bron: Museum het Rembrandthuis

Publicatiedatum: 25/07/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.