Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Dreef-expositie: Zero and other heroes

De nieuwe Dreef-expositie 'Zero and other heroes' is samengesteld door curator Aart van der Kuijl en toont schilderijen, tekeningen, grafiek en objecten van vooraanstaande Gelderse kunstenaars uit de Collectie Provincie Gelderland. De tentoonstelling is te zien van 7 april tot en met 23 juni 2023 in Paviljoen Welgelegen, Dreef 3 in Haarlem.

Provincie op bezoek IV: Gelderland

‘Zero’ in de titel ‘Zero and Other Heroes’ verwijst naar de kunstenaars Henk Peeters en herman de vries die in 1960 samen met Jan Schoonhoven, Jan Henderikse en Armando betrokken waren bij de Nul-beweging. De expositie is samengesteld door curator Aart van der Kuijl en toont schilderijen, tekeningen, grafiek en objecten van vooraanstaande Gelderse kunstenaars uit de Collectie Provincie Gelderland. Hun werk vormt een fraaie en uiteenlopende afspiegeling van deze kwalitatief hoogstaande kunstcollectie.

Henk Peeters, Collectie Provincie Gelderland.

U bent van harte welkom bij de opening, 7 april om 17 uur. Tijdens de opening gaan Gabrielle de Nijs Bik, projectleider kunstcollectie van de provincie Gelderland en Simone Memel, conservator bij de provincie Noord-Holland in een kort gesprek met Aart van der Kuijl in op de overeenkomsten en verschillen van de kunstcollecties van beide provincies.

Ine Lamers, Sportveld met bomen in het donker, Collectie Provincie Gelderland.

Kunstenaars

In de tentoonstelling is er werk te zien van: Klaas Gubbels, Rosemin Hendriks, Seet van Hout, Kinke Kooi, Ine Lamers, Willem den Ouden, Henk Peeters, Barbara Polderman, Wouter van Riessen, Maria Roosen, Keiko Sato, Lique Schoot, Berend Strik, Levi van Veluw, Carel Visser, Rob Voerman, herman de vries en Ivonne Zijp.

Levi van Veluw, Blocks, Collectie Provincie Gelderland.

Bezoektijden

Het Paviljoen is open van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis. Wilt u op de hoogte blijven van de exposities? Kijk dan op Facebook of volg de provincie op Twitter.

Adres

Paviljoen Welgelegen
Dreef 3
2012 HR Haarlem

Lique Schoot, Zelfportret 08 01 20, Collectie Provincie Gelderland.

Bron: Provincie Noord-Holland

Publicatiedatum: 09/04/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.