Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Beroemd in Zandvoort

Zandvoort is qua omvang en inwonersaantal een kleine gemeente, maar vele bekende kunstenaars, sporters, artiesten en andere spraakmakende personen hebben of hadden een bijzondere band met deze gemeente. In de nieuwe tentoonstelling 'Beroemd Zandvoort' worden de meest spraakmakende personen getoond.

In de expositie in het Zandvoorts Museum worden beroemdheden zoals Toon Hermans, Rob Slotemaker, Alain Clark en Frans Molenaar getoond. Bij de personen komen er verhalen en foto’s van hun tijd in Zandvoort. Of de beroemdheid op een podium. Of met een bijzonder aandenken. Denk aan de gitaar van Alain Clark of de racefiets van Roy Schuiten. De “baaie” rok van Rika Jansen en de authentieke bar van John Kraaijkamp sr. uit de tijd toen hij vlakbij de Watertoren woonde.

Maar er is ook muziek horen van Lou Bandy en niet te vergeten: de stem van Nederland. Philip Bloemendal, de bekende man van het Polygoon journaal. Kortom, een lust om naar te kijken en naar te luisteren. Kijk en beleef het leven van een beroemd mens aan de hand van verrassende verhalen en markante objecten. Als eerbetoon aan alle beroemdheden met een groot hart voor Zandvoort.

Vanaf 8 april tot 3 juni zal de Zandvoortse radio (ZFM) Goedemorgen Zandvoort live uitgezonden vanuit het museum. Elke zaterdagmorgen bent u welkom tussen 10.00 en 12.00 uur. Beroemde Zandvoorters of hun kinderen en zelfs kleinkinderen, vertellen over het actieve, vaak spannende en creatieve leven.

Gedurende de expositie worden er activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website van het Zandvoorts Museum.

Bron: Zandvoorts Museum

Publicatiedatum: 08/04/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.