Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Zeeschilders in Zandvoort

In het coronajaar 2021-2022 exposeerden de Zeeschilders in het Zandvoorts Museum. Van de drie maanden dat de expositie duurde, was het museum helaas maar één week open. Daarom biedt het Zandvoorts Museum de Zeeschilders in het najaar van 2023 een herkansing aan. De expositie 'De Woeste Baren' is vanaf vrijdag 8 september te zien.

Sinds de oprichting begin jaren 50 van de vorige eeuw heeft de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders een keur van maritiem werkende kunstenaars in haar ledenbestand. De tentoonstelling geeft een alomvattend beeld van de maritieme kunst met schilderijen, beeldhouwwerken, grafische werken en keramiek.

De Zeeschilders zijn zo enthousiast over het exposeren in het Zandvoorts Museum dat de inschrijving de geboden ruimte ver overschrijdt. Daarom wordt de expositie na twee maanden gewisseld zodat iedereen er werk kan laten zien.

De expositie wordt vrijdag 8 september om 16:00 geopend door burgemeester David Moolenburgh en Hoofd collecties van het Scheepvaartmuseum Amsterdam, de heer Jeroen van der Vliet. Daarna is de expositie tot 7 januari 2024 te bezoeken.

Bron: Zandvoorts Museum
Omslagbeeld: Zandvoort#1, Dolf Middelhoff, olieverf op doek, via Zandvoorts Museum

Publicatiedatum: 05/09/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.