Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Winterse activiteiten in de Stelling

Plan een dagje uit in de Stelling van Amsterdam deze winter! Op veel locaties zijn horecagelegenheden, waar je terecht kunt voor warme choco bij een houtvuur of een winterdiner. Bezoek een museum, boek een escape room of haal een frisse neus met één van de mooie wandel- en fietsroutes langs de forten.

Hembrugterrein: Hart van de Stelling

Wandel over het Hembrugterrein en ontdek de verhalen achter de monumentale gebouwen met de QR-code Route of met een plattegrond en audiotour. Je komt meer te weten over de rijke historie en de functie die de verschillende gebouwen hadden in de tijd dat Hembrug nog een munitie- en wapenfabriek was voor o.a. de forten in de Stelling van Amsterdam. Ontdek de rijke historie van het Hembrugterrein.

Lopende pub quiz Fort Markenbinnen

Doe bij Fort-treffelijk een lopende pubquiz door het oude fort. Terwijl jullie het fort van Markenbinnen verkennen, speel je een pubquiz met vragen uit diverse categorieën. Test je kennis en wees actief tegelijkertijd! Lukt het jullie om de slimste én de snelste te zijn? Meer over deze pubquiz

Winactie voor de online escape game

Maak een FORTtreffelijke wereldreis vanaf Fort Markenbinnen. Een missie waarbij je hersens op volle toeren zullen draaien. Gezellig met z’n tweetjes, met je gezin of lekker in je eentje. Ze verloten één online code om deze game te spelen. Maak direct kans en mail je gegevens vóór 31 december 2022.  Lees het blog over deze game.

Cruquius Concerten

De Cruquius Concerten in de genieloods op Kunstfort bij Vijfhuizen zijn in volle gang. Er is weer een serie van 12 kamermuziekjuweeltjes samengesteld. Zowel pers als publiek prijzen de locatie en de keuze van topmusici. Dit gecombineerd met de mooie akoestiek in de zaal en de directe interactie tussen publiek en musici, maken ieder concert weer een bijzondere gebeurtenis.  Boek snel je kaarten.

Wellness en Dining Fort Resort Beemster

Ontspan en geniet deze winter van een dagje wellness in één van de meeste luxe en duurzaamste wellness resorts van Nederland. Maak je dag compleet met een diner in het restaurant of blijf slapen in een luxe suite. Kijk hier voor meer informatie.

Winterse Wandelingen

De frisse lucht, rode wangen, mooie winterlandschappen. Wat is er fijner dan in de winter een mooie wandeling te maken? Wij geven je twee tips om er op uit te gaan: Wandel het Liniepad, dit pad geeft een goed beeld van de vroegere Stelling tussen Fort bij Abcoude en Fort bij Nigtevecht. De Aetsveldroute is rondwandeling vanuit Vesting Weesp, langs de slingerende Vecht door de prachtige Aetsveldsche Polder en langs de forten  Fort aan de Ossenmarkt, Fort Uitermeer en Fort Bij Hinderdam. Maak een mooie winterwandeling uit de routegids.

Bron: Stelling van Amsterdam

Publicatiedatum: 30/12/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.