Mysterie in het Zuiderzeemuseum

Speel dit interactieve spel met je (klein)kinderen en ontdek de tentoonstelling Zee vol verhalen eens op een andere manier. Gaan jullie in de kerstvakantie op pad om het mysterie te ontrafelen?

Book 2 min

Speel Mysterie in het Zuiderzeemuseum, een nieuw interactief spel in het binnenmuseum. Het lijkt wel alsof het spookt in het Zuiderzeemuseum! Help beveiliger Nadine het mysterie op te lossen. Ga op pad met haar aantekeningenboek, speciale zaklamp en vergrootglas in je hand en ontrafel het mysterie in de vaste tentoonstelling Zee vol verhalen. Speur onderweg naar verborgen aanwijzingen en puzzels en wie weet lukt het jou om de geheimzinnige kist aan het einde te openen. Het spel is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar en is zowel voor kinderen als ouders een leuke uitdaging.

Reserveer Mysterie in het Zuiderzeemuseum samen met je entreetickets via de ticketshop van het museum. Er zijn per dag 4 tijdsloten beschikbaar waarop je het spel kunt spelen; 10:30, 11:00, 14:30 en 15:00 uur. Houd er rekening mee dat dit de starttijd is van het spel, dus zorg ervoor dat je op tijd bij het binnenmuseum aankomt. De duur van het spel is circa 1,5 uur en kost € 17,50 per gezelschap (exclusief entree). Bekijk de video hieronder voor een impressie.

Verloop van het spel

Nadat jullie de koffer met speurbenodigdheden hebben opgehaald, brengt beveiliger Nadine in de instructievideo jouw team op de hoogte van onverklaarbare gebeurtenissen die ze tijdens haar rondes is tegengekomen. Ze vindt vreemde kaartjes, historische objecten zijn opeens verplaatst en op diverse plekken in de tentoonstelling verschijnen onleesbare teksten. Kunnen jullie haar helpen het mysterie op te lossen? Het spel bestaat uit een mix van uitdagende en leerzame spelelementen en biedt een extra ervaring in de vorig jaar geopende tentoonstelling Zee vol verhalen. Kraak de code van de boot, ontcijfer boodschappen met een UV-zaklamp en ga op zoek door de digitale collectie van het museum. Weet jij wie de geheime boodschappen heeft achtergelaten en kun jij de kist open krijgen?

Kijk voor meer informatie op de website van het Zuiderzeemuseum.

Publicatiedatum: 29/12/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN