Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Winterfair Enkhuizen

Op 9 december komen bezoekers van heinde en verre naar Enkhuizen om rond te dolen langs de kramen van de Winterfair 2023. Dan bakken vrijwilligers, op het voorplein van Sow to Grow, van 11.00 tot 16.00 uur chips, die bezoekers gratis mogen proeven.

Proeverij bij Sow to Grow

Deze proeverij sluit naadloos aan bij de huidige tentoonstelling “Aardappel(w)Eters”, in het museum aan de Westerstraat 111. De tentoonstelling geeft een overzicht van het verleden, heden en de toekomst van de aardappel. Foto’s en video’s geven inzicht in de teelt, de oogst én de verwerking tot producten zoals zetmeel, frites en chips. Er zijn voorbeelden van de toepassingen van de aardappel in ons dagelijkse leven.

Naast de foto’s van Ellen Mandenaker is er een collectie, beschikbaar gesteld door oud aardappelveredelaar Jan van Loon, met een keur aan voorwerpen te zien die allemaal iets met de aardappel te maken hebben. Bent u na het nuttigen van een schaaltje chips, hongerig geworden naar meer kennis over de aardappel, dan is deze tentoonstelling daarvoor een unieke kans, die t/m 30 december 2023 te bezichtigen is. Kijk hier voor meer informatie over Sow to Grow.

Over de Winterfair Enkhuizen

Winterfair Enkhuizen op zaterdag 9 december wordt een plaatje! Maar liefst 110 deelnemers bemannen de kramen die staan opgesteld op de Westerstraat vanaf de Paulus Potterstraat tot aan de Zuiderkerksteeg. Naast, uiteraard, kerstdecoratie en -benodigdheden vind je een keur aan andere handel voor de komende feestdagen. Van lekkere luchtjes tot wollen sjaals en mutsen, van warme dekentjes voor op de bank tot chocolade en andere snoeperijen. Kom vooral kijken of er iets voor je gading bij is!

En vind je het niet op de markt, dan slaag je ongetwijfeld bij een van de leuke en veelzijdige winkeltjes in de historische binnenstad. Ook is er een bomvol programma met allerlei entertainment samengesteld. Het leuke is dat er veel lokale en regionale koren en groepen zijn. Het wordt deze dag dus heel gezellig in Enkhuizen!

De markt begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Kom op tijd want wij verwachten topdrukte! Of komt met het openbaar vervoer naar Enkhuizen. Het trein- en busstation is op vijf minuutjes lopen naar het stadshart. Kijk hier voor meer informatie over de Winterfair Enkhuizen.

Bronnen: Sow to Grow en Edith Hartog

Publicatiedatum: 06/12/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.