Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Winnaar Erfgoedvrijwilligersprijs 2021

Velehanden.nl is, met ruim 2500 stemmen, de winnaar van de Erfgoedvrijwilligersprijs 2021. Bruno Giebels, directeur van Picturae – de eigenaar en beheerder van het platform – nam namens de vrijwilligers de prijs in ontvangst tijdens de uitreiking in de stadsschouwburg in Den Haag.

Helden van Vele Handen

De Helden van Vele Handen hebben de meeste stemmen ontvangen en winnen daarom de Erfgoedvrijwilligersprijs 2021. Zij krijgen een cheque van 10.000 euro; voor de helft vrij te besteden (bijvoorbeeld aan teamactiviteiten) en voor de helft ter bevordering van kennisoverdracht op het gebied van het vrijwilligerswerk waarvoor het team zich inzet.

Voor de mede-finalisten: het Bloemencorso Sint Jansklooster en Stadsmuseum de Knoperij is een cheque van 5.000 euro; op dezelfde manier te besteden. Van harte gefeliciteerd!

Over de winnaar

Velehanden.nl is een crowdsourcingwebsite waar archieven en musea hun gedigitaliseerde collecties ter ontsluiting aanbieden aan het grote publiek. Omdat indexeren tijdrovend is, worden vrijwilligers betrokken. In totaal hebben zij al miljoenen historische documenten verwerkt, zoals bevolkingsregisters, handgeschreven teksten en fotocollecties. Meer informatie.


Uitreiking Erfgoedvrijwilligersprijs 2021

De Erfgoedvrijwilligersprijs wordt in 2021 voor de tweede keer uitgereikt. In de erfgoedsector zijn het veelal vrijwilligersgroepen die zich inzetten voor het behoud, het onderhoud en de ontsluiting van ons (immaterieel) cultureel erfgoed. Uit 50 vrijwilligersteams koos de jury 3 finalisten, waarop door het publiek gestemd is.

Bron: Erfgoedvrijwilligersprijs

Publicatiedatum: 09/12/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.