Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

ONH trotse deelnemer aan Geheugen van Nederland

Geheugen van Nederland heeft onlangs de mijlpaal bereikt van maar liefst 100 verhalen op de website en meer dan 150 op social media. Oneindig Noord-Holland is één van de 70 instellingen die zich hebben aangesloten bij het Geheugen, met als gezamenlijk doel om ons verbonden digitale erfgoed een nationaal podium te geven. En daar zijn we trots op!

Het Geheugen van Nederland is een initiatief van het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE), dat erfgoedinstellingen met digitale collecties met elkaar wil verbinden en helpen met het bereiken van een nieuw en groter publiek. Zo beschikt het NDE over digitale erfgoedcoaches en handleidingen om erfgoedwebsites gebruiksvriendelijker te maken en digitaal erfgoed in het onderwijs te integreren.

Sinds de lancering van het Geheugen van Nederland in juli 2020 zijn er maar liefst negen thema’s gelanceerd, waaronder Liefde, Wonen en Sporthelden. Oneindig Noord-Holland heeft aan vier van deze thema’s bijgedragen én aan het nieuwste thema Eten en drinken, dat onlangs aan het Geheugen toegevoegd is. De thema’s bevatten bij elkaar opgeteld maar liefst 100 historische verhalen. Ook zijn er meer dan 150 verhalen gedeeld op social media, die tezamen voor een bereik van zo’n 4,3 miljoen mensen gezorgd hebben.

Oneindig Noord-Holland is trots om één van de 70 instellingen te mogen zijn die deelnemen aan dit gezamenlijke project. Daarnaast zijn er nog eens meer dan 110 instellingen die hebben aangegeven (in de toekomst) te willen bijdragen aan het Geheugen van Nederland. Zo blijft de collectie verhalen alsmaar groeien.

We sporen iedereen aan een kijkje te nemen op het Geheugen van Nederland en kijken uit naar de thema’s en verhalen van het komende jaar!

Publicatiedatum: 08/12/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.