Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Westfries Museum neemt afscheid van De Halve Maen

Na vijf jaar neemt museumschip De Halve Maen zaterdag 21 maart afscheid van de Hoornse haven. De afvaart is door middel van een live stream te volgen.

Vanwege het Coronavirus wordt iedereen opgeroepen om niet op de wal te komen kijken. De speciale afvaart kan namelijk van minuut tot minuut worden gevolgd via een bijzondere live stream. Het museum belooft een ‘emotioneel verslag vol mooi verhalen en waardevolle herinneringen.’

Voor de allerlaatste keer voert de bemanning van De Halve Maen komende zaterdag de taken uit die ze vijf jaar met hart en ziel hebben verricht: uniform aantrekken, zeilen en vlaggen hijsen. Vervolgens zullen ze met veel vlagvertoon en kanongebulder de haven verlaten, Coronavirus of niet. Het schip vertrekt naar Rotterdam.

Voor de live-registratie zullen camera’s te land, ter zee en in de lucht worden ingezet. Voor de luchtopnamen wordt gebruik gemaakt va een drone.

De Halve Maen vaart uit. Foto: Benno Ellerbroek, via Westfries Museum.

Reporter Alex Gitsels gaat aan boord en zal de bemanning naar hun ervaring vragen en meester Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum, dat het schip de afgelopen jaren heeft beheerd en geëxploiteerd, zal mooie verhalen over het schip vertellen.

De reportage is op zaterdag 21 maart tussen 9.15 en 10.15 uur live te volgen via een speciale link op de website en de Facebookpagina van het museum. Via dezelfde kanalen kun je vanaf volgende week bovendien vrijwel dagelijks genieten van boeiende video’s en verrassende podcasts over de Gouden Eeuw.

Tekst: Arnoud van Soest

Publicatiedatum: 20/03/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.