Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Dwaal online door het Rijksmuseum

Het museum mag dan tijdelijk gesloten zijn, je kunt ook vanuit huis genieten van de Rijksmuseum collectie! Bezoek Rijksstudio en bekijk bijna 700.000 kunstwerken. Of volg de social media kanalen waarin je meegenomen wordt op een virtuele tour door het Rijksmuseum.

Podcast: In het Rijks

In de podcast In het Rijks vertellen conservatoren, experts en kunstenaars bijzondere verhalen over kunstwerken en hun makers. In de nieuwste podcast gaan schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en conservator Frits Scholten in gesprek over Caravaggio en Bernini, en het bruisende Rome aan het begin van de 17de eeuw. Podcast luisteren.

Rijksstudio

Met Rijksstudio kan iedereen, waar ter wereld, bijna 700.000 items uit de collectie van het Rijksmuseum gratis én in hoge resolutie bekijken, downloaden en delen. Zoom in om alle details te bekijken of maak je eigen verzameling met jouw favoriete werken. Naar Rijksstudio.

Sleutels van het Rijks

Het Rijksmuseum lanceerde vorig jaar het programma Sleutels van het Rijks op Instagram. Hierin krijgen bekende Nederlanders na sluitingstijd de sleutels van het Rijksmuseum. Kijk nu seizoen 1 terug met o.a. Eric Corton, Janny van der Heijden en Tim Hofman. Terugkijken.

Rijksmuseum op Youtube

Heb je zin om te schilderen of te tekenen? Bekijk de tutorials op ons YouTube kanaal RijksCreative. Hierin leggen docenten van de Teekenschool aan de hand van een kunstwerk de technieken van de grote meesters uit. Er staan maar liefst drie seizoenen online! Naar RijksCreative.

RIJKS® delivery

RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum, is gestart met het bezorgen van maaltijden. Het driegangenmenu (€32,50) is te bestellen via Deliveroo en Uber Eats. Om de sfeer van RIJKS® thuis na te kunnen bootsen, is een brief met instructies bijgevoegd van chef Joris Bijdendijk zelf. Meer lezen.

Bron: Rijksmuseum Amsterdam
Hoofdfoto: Erik Smits

Publicatiedatum: 19/03/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.