Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Westfries Museum in Hoorn opent 2 juni weer de deuren

Directeur Ad Geerdink is blij dat hij weer gasten kan ontvangen. "Dat is waar wij voor staan: het bewaren en delen van de verhalen en schatten uit de Gouden Eeuw. Dat zijn we de afgelopen weken online blijven doen, maar iedereen die graag in een museum komt, weet dat de beleving van het bezoek je even optilt uit het dagelijks leven."

Kortom, directeur Ad Geerdink en zijn medewerkers hebben er weer zin in. Uiteraard was het waarborgen van veiligheid, zowel voor bezoekers als medewerkers, een eerste vereiste om weer open te kunnen gaan. Er zijn speciale routes in het museum, extra hygiënemaatregelen en er is een tijdslot. Dat betekent dat bezoekers voortaan online een kaartje moeten reserveren, ook als ze een museumkaart hebben. Reserveren kan vanaf eind mei. Zo kan worden gegarandeerd dat maximaal 48 bezoekers tegelijk het museum bezoeken.

Het Westfries Museum in Hoorn. Foto: Benno Ellerbroek.

De speciale route voert door de 25 stijlkamers van het museum en door de knipkunsttentoonstelling ‘Janssens & Koerten’,  die tot 10 januari 2021 is verlengd. In het kader van de tentoonstelling worden een aantal knip-activiteiten aangeboden. Als warmmakertje wordt zondagmiddag 24 mei een online talkshow uitgezonden met kunstenaar Eline Janssens. Zij maakt ook een speciaal kunstcadeau voor de actie ‘Word Vriend van het Westfries Museum. Juist nu!’. Het gaat om kleine porseleinen kunstwerken.

Vier dagen nadat de tentoonstelling van start ging, moest de knipkunsttentoonstelling al weer de deuren sluiten in verband met de coronacrisis. Maar het museum zat niet stil en zette online knipworkshops op touw. Ook werd de actie ‘Knip een duif voor een held’, zodat nu achter vele ramen in Hoorn (en ver daarbuiten) witte duiven prijken, als symbool van dank, hoop en moed.

De talkshow wordt 24 mei om 16 uur uitgezonden via www.facebook.com/westfriesmuseum/.

Tekst: Arnoud van Soest

Publicatiedatum: 19/05/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.