Voor de vijfde keer de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs

De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs is een jaarlijkse publieksverkiezing van de beste tentoonstelling van het culturele jaar. Een vakjury bepaalt de tien genomineerden, waarna het publiek wordt uitgenodigd om te stemmen. In aanmerking komen tentoonstellingen die in de periode van augustus 2022 tot en met juli 2023 te zien waren in een Nederlands museum. Welke tentoonstelling verdient volgens jou de prijs van € 10.000,-? Je kunt jouw stem tot en met 17 september uitbrengen via tentoonstellingsprijs.nl.

Book 1 min

Bij de verkiezing wordt de aandacht gevestigd op de veelheid, diversiteit en hoge kwaliteit van museale tentoonstellingen in Nederland. De motivaties van het publiek van de afgelopen jaren laten zien dat museumbezoek voor veel mensen tot de essentiële levensbehoeften behoort. In 2022 won de tentoonstelling ‘In de ban van de Ararat — Schatten uit het oude Armenië’ van het Drents Museum in Assen de prijs.

Van links naar rechts: Harry Tupan, directeur Drents Museum, winnaar van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022; Mr Tigran Balayan, Ambassadeur van Armenië; Peter van Duinen, directeur Vrije Academie; Marti Huetink, directeur WBOOKS, uitgever van Museumtijdschrift en Cathelijne Broers, juryvoorzitter en directeur Prins Bernhard Cultuurfonds. Beeld: Museumtijdschrift.

Stemmen

Vanaf vrijdag 1 september tot en met zondag 17 september wordt het publiek uitgenodigd om een stem uit te brengen. Onder de stemmers verloot SRC Reizen een culturele reis voor twee personen ter waarde van 1500 euro. De VriendenLoterij verloot een Museum VIP-weekend voor twee personen, bestaande uit een rondleiding door een van de genomineerde musea met diner en overnachting ter waarde van 1000 euro.

Prijsuitreiking

De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2023 wordt op 4 oktober uitgereikt in het Drents Museum in Assen. Cathelijne Broers, directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds, zal de prijs van 10.000 euro aan het winnende museum overhandigen.

Kijk voor meer informatie en om te stemmen op tentoonstellingsprijs.nl.

 

Bron: Museumtijdschrift

Publicatiedatum: 02/09/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN